Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στην Κρήτη με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι – Μόλις στα 5 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στην Κρήτη με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι – Μόλις στα 5 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος

Νέος σεισμός στο πολύπαθο Αρκαλοχώρι στην Κρήτη, με τους κατοίκους της περιοχής να ζουν για ακόμα μία φορά τους τελευταίους μήνες στιγμές αγωνίας…

Ο σεισμός στο Αρκαλοχώρι στις 19.04 το απόγευμα και σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχε μέγεθος 3,7 Ρίχτερ. Έγινε ιδιαίτερα αισθητός καθώς το εστιακό του βάθος ήταν μόλις στα 5 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο του επιφανειακού σεισμού ήταν στη στεριά και συγκεκριμένα μόλις 4 χιλιόμετρα ανατολικά από το Αρκαλοχώρι στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νέος σεισμός δεν προκάλεσε νέες ζημιές και τραυματισμούς. Νωρίτερα το πρωί είχε σημειωθεί ακόμα ένας σεισμός 3,8 Ρίχτερ με επίκεντρο 24 χιλιόμετρα βόρεια της Κισάμου στα Χανιά. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή από τα Χανιά, μέχρι το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και το Λασίθι, χωρίς και σε αυτή την περίπτωση να υπάρχουν υλικές απώλειες.

Η γη στην Κρήτη συνεχίζει να σείεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με τους σεισμολόγους να παρακολουθούν τα φενόμενα και να εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Από τις 27 Σεπτεμβρίου του 2021, όταν 6 Ρίχτερ χτύπησαν το Αρκαλοχώρι και τις γύρω περιοχές, ο κάθε σεισμός ξυπνάει μνήμες εφιαλτικές και οδηγεί πολλούς εκτός από τα σπίτια τους.

Από το σεισμό έχασε τη ζωή του ένας εργάτης ο οποίος πραγματοποιούσε εργασίες αναστήλωσης στο ναό του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι, ο οποίος κατέρρευσε από το σεισμό. Επίσης καταγράφηκαν 20 τραυματίες από τον σεισμό, και πέντε διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με κατάγματα ή πολλαπλά τραύματα. Ένας πολίτης παγιδεύτηκε στο σπίτι του στον Πατσίδερο, καθώς δεν άνοιγε η πόρτα του σπιτιού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις