Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανάμεσα σε Φάρσαλα και Δομοκό

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανάμεσα σε Φάρσαλα και Δομοκό

Ο σεισμός έγινε αισθητός στα Φάρσαλα και τον Δομοκό, χωρίς να προκαλέσει ζημιές και τραυματισμούς. Τι έδειξε η μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου… 

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα και είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτες σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την μετασεισμική ακολουθία και εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Ακριβώς 3 χρόνια πριν πάντως, στις 3 Μαρτίου του 2021, είχε σημειωθεί ο καταστροφικός σεισμός των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή του Τυρνάβου.

«Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι στις 15:47 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,1 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 176 χλμ. ΒΔ των Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 12 χλμ. ΑΒΑ του Δομοκού» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο σεισμός του 2021 είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ενός ανθρώπου, τρεις ελαφρούς τραυματισμούς και σοβαρές ζημιές σε ένα παλιό σχολείο, δύο εκκλησίες και πολλές κατοικίες στην Ελασσόνα, το Μεσοχώρι, το Δαμάσι, το Αμούρι, το Δομένικο, το Ζάρκο, και στη Λάρισα.

Αρχικά, ο σεισμός είχε αναφερθεί με μέγεθος 5,9 βαθμών, ωστόσο αργότερα αναθεωρήθηκε στα 6 ρίχτερ από το Αστεροσκοπείο Αθηνών και στα 6,3 από το USGS. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την κεντρική και βόρεια Ελλάδα και στην αρχή ειπώθηκε ότι προήλθε από το ρήγμα του Τυρνάβου, το οποίο είχε δώσει καταστροφικό σεισμό το 1892. Ωστόσο αργότερα έγινε γνωστό ότι πρόκειται για ένα νέο, αχαρτογράφητο, άγνωστο μέχρι τo 2021, ρήγμα της περιοχής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις