Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Σεισμός 4 Ρίχτερ στην Πάργα!

Σεισμός 4 Ρίχτερ στην Πάργα!
Εικόνα μετά τον σεισμό των 5,6 Ρίχτερ του περασμένου Σαββάτου - ΦΩΤΟ από Intime

Σεισμός μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:41 σήμερα, που προέρχεται από απόσταση 309 χλμ δυτικά/βορειοδυτικά της Αθήνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 17 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάργας. Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ ταρακούνησε την Πάργα και τα ξημερώματα του Σαββάτου (21.03.2020).

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 02.49, 14 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Πάργας. Το εστιακό βάθος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ήταν 10 χιλιόμετρα, ενώ σημειώνεται ότι το ίδιο επίκεντρο είχε και ο σεισμός των 4,3 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί 21 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Θεσπρωτία και την Πρέβεζα, όπου ο κόσμος πετάχτηκε έντρομος στον δρόμο. Επίσης, αισθητός έγινε στα Ιωάννινα, την ‘Αρτα, την Κέρκυρα και γενικότερα στη ευρύτερη περιοχή.

Ο ισχυρός σεισμός στην Πάργα, έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο Καναλάκι. Ειδικότερα έχουν καταρρεύσει κάποια παλιά σπίτια ενώ έχουν υποστεί ζημιές πολλά που κατοικούνται, καθώς επίσης και καταστήματα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις