Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Σεισμός 5,2 βαθμών στην Κρήτη – Ίδιο επίκεντρο με τα 5,7 ρίχτερ

Σεισμός 5,2 βαθμών στην Κρήτη – Ίδιο επίκεντρο με τα 5,7 ρίχτερ

Νέος ισχυρός σεισμός χτύπησε την Κρήτη. Η σεισμική δραστηριότητα στο νησί παραμένει έντονη λίγες ώρες μετά τη δόνηση των 5,7 βαθμών το πρωί της Τετάρτης (29.12.2021).

O νέος δυνατός σεισμός στην Κρήτη έγινε στις 18:47′ το απόγευμα της Τετάρτης (29.12.2021) και έχει ένταση 5,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού που ανέφερε αρχικά μέγεθος 5,3 R.

Το επίκεντρο εντοπίζεται σε απόσταση 39 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Άρβης στον θαλάσσιο χώρο, λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα από το σημείο που έδωσε τα 5,7 Ρίχτερ το πρωί. 

Το δε εστιακό βάθος του τελευταίου σεισμού βρίσκεται στα 74,8 χιλιόμετρα.

Δείτε τον χάρτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών: 

 

Λίγα λεπτά νωρίτερα προηγήθηκε δόνηση που είχε μέγεθος 3,4 R. Οι επιστήμονες που παρακολουθούν το φαινόμενο διαβεβαιώνουν ότι καμία δόνηση δεν σχετίζεται με τον καταστροφικό σεισμό του Αρκαλοχωρίου του δήμου Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου Κρήτης.

Άκης Τσελέντης: «Καμία σχέση με το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου»

Στο Ηράκλειο βρισκόταν ο γνωστός σεισμολόγος, Άκης Τσελέντης, την ώρα του μεγάλου σεισμού έντασης 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Άρβης το πρωί της Τετάρτης (29.12.2021).

«Κατάλαβα τον σεισμό και αρχικά το μυαλό μου πήγε αλλού, στο ρήγμα του Αρκαλοχωρίου. Ο σεισμός όμως, ευτυχώς, ήταν στη θάλασσα και είχε μεγάλο εστιακό βάθος. Γι’ αυτό θεωρώ ότι θα υπάρξουν ελάχιστοι μετασεισμοί και δεν ανησυχώ», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost o κ. Τσελέντης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις