Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε Ρόδο και Δωδεκάνησα [pics]

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε Ρόδο και Δωδεκάνησα [pics]

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στα ανοιχτά της Ρόδου. Το επίκεντρο του σεισμού, εντοπίστηκε 29 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του νησιού.

Βάσει της αυτόματης λύσης του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση σημειώθηκε στις 23.57 το βράδυ της Τρίτης και ήταν μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε εστιακό βάθος 56 χιλιομέτρων. Το επίκεντρο του σεισμού, εντοπίστηκε 29 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του νησιού. Το επίκεντρο του σεισμού, εστιάζεται ανάμεσα σε Τήλο και Ρόδο και προέρχεται απο γνωστό σεισμικό χώρο. Από τον σεισμό δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή θυματα. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της ημέρας υπήρξε έντονη σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλο το νησί της Ρόδου και στα γύρω νησιά.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης (23:57), 27 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του χωριού Έμπωνα στη Ρόδο και 13 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Χάλκης. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλο το νησί της Ρόδου, όπως και σε όλα σχεδόν τα Δωδεκάνησα, ενώ το επίκεντρό του προέρχεται από γνωστό σεισμικό χώρο ανάμεσα σε Τήλο και Ρόδο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε