Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στον Κυπαρισσιακό κόλπο: Αυτοψία σε κτίρια και σχολεία στην Καλαμάτα

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στον Κυπαρισσιακό κόλπο: Αυτοψία σε κτίρια και σχολεία στην Καλαμάτα

Ο ισχυρός σεισμός των 5,7 Ρίχτερ στον Κυπαρισσιακό κόλπο έγινε αισθητός και στην Καλαμάτα. Έλεγχοι σε σχολεία και κτίρια της πόλης για τυχόν ζημιές…

«Αυτοψίες σε κτίρια και σχολικές μονάδες των δήμων Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τυχόν ζημιές από τους σεισμούς πραγματοποιούν κλιμάκια μηχανικών» όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ευστάθιος Αναστασόπουλος.

Επίσης, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «υπάρχουν αναφορές για κάποιες ζημιές σε παλιά κτίρια, αλλά αυτό θα διαπιστωθεί μετά τους ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Ευστάθιο Αναστασόπουλος, «κλειστά θα παραμείνουν, για προληπτικούς λόγους, σήμερα τα σχολεία του Δήμου Τριφυλίας, καθώς και σχολεία του Δήμου Πύλου – Νέστορος».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «οι σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί στην Μεσσηνία, ιδιαίτερα στις δυτικές περιοχές, ενώ στις 13:00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το συντονιστικό τοπικό όργανο πολιτικής προστασίας».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις