Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σεισμός Ελασσόνα: Αυτοψία γεωλόγων στην παραποτάμια περιοχή του Μεσοχωρίου

Σεισμός Ελασσόνα: Αυτοψία γεωλόγων στην παραποτάμια περιοχή του Μεσοχωρίου

Ομάδα γεωλόγων από το Πανεπιστήμιο Πατρών βρέθηκε στην παρατοτάμια περιοχή του Μεσοχωρίου και πραγματοποίησε αυτοψία στης πληγείσες περιοχές εξαιτίας του σεισμού στην περιοχή της Ελασσόνας

Ανάμεσά τους και ο Λαρισαίος καθηγητής Γεωλογίας κ. Ιωάννης Κουκουβέλας που μιλώντας στο Larissanet.gr τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Βρισκόμαστε εδώ για να παρατηρήσουμε τα φαινόμενα που προκλήθηκαν από το σεισμό. Έχουμε μια σειρά από ρευστοποιήσεις. Στην παραποτάμια περιοχή έχουν συμβεί ενδιαφέροντα φαινόμενα τα οποία προκλήθηκαν από τη δόνηση. Μιλάμε για διαφυγή νερού από τα υπόγεια στρώματα. Αυτό μας βοηθάει να καταλάβουμε πως κατανεμήθηκε η ενέργεια κατά την εκδήλωση του σεισμού αλλά και πως εξελίχθηκε το φαινόμενο του σεισμού. Εδώ υπήρξαν αρκετές μεγάλες σεισμικές εντάσεις».

 

Από την πλευρά του ο καθηγητής Γεωλογίας και Γεωφυσικής κ. Κωνσταντίνος Νικολακόπουλος τόνισε στο Larissanet.gr πως «ήρθαμε για να μελετήσουμε το φαινόμενο. Έχουμε φέρει ειδικό εξοπλισμό από το πανεπιστήμιο και χαρτογραφούμε με ακρίβεια εκατοστών τις ρευστοποιήσεις που παρατηρούμε. Κάνουμε φωτογραμμετρικές πτήσεις με drones και παίρνουμε και μετρήσεις από gps, και μπορούμε να τις έχουμε σαν βάσεις δεδομένων για το συνέχεια».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις