Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σεισμός Γαλαξίδι: «Ήταν πολύ δυνατός, φοβηθήκαμε πολύ»

Σεισμός Γαλαξίδι: «Ήταν πολύ δυνατός, φοβηθήκαμε πολύ»

Ο σεισμός 5.2 Ρίχτερ στο Γαλαξίδι ταρακούνησε ολόκληρη τη Στερεά αλλά και τη μισή Ελλάδα. Στο Γαλαξίδι αλλά και την ευρύτερη περιοχή ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Ο σεισμός προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους που βγήκαν έξω από τα σπίτια τους, καθώς ήταν ιδιαίτερα έντονος και είχε διάρκεια.

«Πολύ μεγάλος ο σεισμός!»

Ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Γαλαξιδίου Γιώργος Μηνάς μιλώντας στο Newsit.gr διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία ζημιά από τον σεισμό.

«Ευτυχώς το Γαλαξίδι είναι πέτρινο, είναι δίπλα στον Παρνασσό και αντέχει. Πάμε να δούμε και ένα ξωκλήσι, τη Μονή Σωτήρος που είναι διατηρητέο, τα σχολεία μας είναι εντάξει, αλλά ήταν πολύ μεγάλος ο σεισμός. (…) Έχουμε συνηθίσει το κούνημα γενικά. Οπωσδήποτε φοβηθήκαμε. Κι εγώ στο μαγαζί μου ήμουν εκείνη τη στιγμή και ταρακουνηθήκαμε πάρα πολύ. Και είχε γίνει και χθες το μεσημέρι σεισμός αλλά όχι τέτοιο πράγμα. Ευτυχώς τα σπίτια είναι πέτρινα και απλώς κουνηθήκαμε πολύ δυνατά. Είχαμε σεισμό τέτοιο 20 χρόνια να νιώσουμε».

Η αντιπρόεδρος της κοινότητας των Αγίων Πάντων, Χαρούλα Φλώρου μιλώντας επίσης στο Newsit.gr είπε ότι ούτε στη δική της περιοχή έχουν καταγραφεί ζημιές πλην μιας μικρής κατολίσθησης στο τούνελ που συνδέει το χωριό με το Γαλαξίδι.

«Είχαμε βγει έξω, δεν υπάρχουν ζημιές. Απλώς ήταν έντονος ο σεισμός, κουνηθήκαμε πάρα πολύ. Ήταν πολύ αισθητός, τρελάθηκε ο κόσμος. Είχε διάρκεια ο σεισμός, κοιτούσε ο ένας τον άλλο και δεν ξέραμε τι να κάνουμε».

Χωρίς ζημιές Αιγιαλεία – Ναυπακτία

Περιπολίες σε περιοχές της Αιγιάλειας και της Ναυπακτίας, που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, πραγματοποιούν κλιμάκια της Πυροσβεστικής, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, «σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουμε, δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν ζημιές από τον σεισμό», ωστόσο όπως πρόσθεσε, «οι έρευνες θα συνεχισθούν».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή μας και όπως δείχνουν οι πρώτες αναφορές που έχουμε, δεν φαίνεται να υπάρχουν ζημιές».

Ρεπορτάζ Έφη Κουλοχέρη

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις