Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Σεισμός Ιωάννινα – ΤΩΡΑ ανησυχία από τους ισχυρούς μετασεισμούς [pics]

Σεισμός Ιωάννινα – ΤΩΡΑ ανησυχία από τους ισχυρούς μετασεισμούς [pics]

Ο μεγάλος σεισμός του Σαββάτου, αλλά και ένας ακόμη μεγέθους 4,3 Ρίχτερ το βράδυ της Κυριακής δεν αφήνουν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής σε… ησυχία. Εκατοντάδες οι μετασεισμοί στα Ιωάννινα.

Με δεκάδες μετασεισμούς να κρατούν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων στο πόδι, φαίνεται πως θα περάσει ακόμη ένα βράδυ. Πολλοί από τους μετασεισμούς φτάνουν ακόμη και τα 3,9 Ρίχτερ, ενώ αυτό που ανησύχησε περισσότερο τους κατοίκους, αλλά και τις αρμόδιες Αρχές, είναι  ο σεισμός που σημειώθηκε λίγο μετά της 22.00 το βράδυ της Κυριακής, έντασης 4,3 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός αυτός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και επίκεντρο 29 χιλιόμετρα ΒΔ των Ιωαννίνων. Η δόνηση εντάσσεται στη σεισμική ακολουθία που σημειώνεται από το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή. Πολλοί κάτοικοι των Ιωαννίνων θα μείνουν και απόψε έξω από τα σπίτια τους, και ήδη βρίσκονται στα αυτοκίνητα τους σε πλατείες και δρόμους της πόλης.

Δείτε live τη σεισμική δραστηριότητα από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κλειστά τα σχολεία

Να παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί και να μην λειτουργήσουν τα σχολεία στους Δήμους Ζίτσας, Πωγωνίου και Ιωαννιτών, αποφασίστηκε κατά τη σύσκεψη που είχε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, το πρωί στα Ιωάννινα. Κλειστά, για προληπτικούς λόγους, τα σχολεία όλων βαθμίδων, οι παιδικοί σταθμοί, το Πανεπιστήμιο, τα ΤΕΙ, τα δημόσια ΙΕΚ και οι δημόσιοι αθλητικοί χώροι στα Γιάννενα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τον σεισμό που έπληξε τα Γιάννενα:

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε