Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σεισμός – Κρήτη: Τα… σπασμένα του Εγκέλαδου – Την “πλήρωσαν” τα μπουκάλια [pics]

Σεισμός – Κρήτη: Τα… σπασμένα του Εγκέλαδου – Την “πλήρωσαν” τα μπουκάλια [pics]

Μπορεί από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου [16.07.2017] να μην σημειώθηκαν τραυματισμοί ή σοβαρές υλικές ζημιές, όμως υπάρχουν καταστηματάρχες που μετρούν τις μικροζημιές που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος.

Παράπλευρες απώλειες από τον σεισμό των 5.3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 23.30 το βράδυ του Σαββάτου, μετρά ο ιδιοκτήτης ενός σούπερ μάρκετ στην Ψαρή Φοράδα.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του Γιάννη Σοχοράκη, τα προϊόντα από τα ράφια έπεσαν στο πάτωμα με πολλά από αυτά να γίνονται θρύψαλα.

Σε απόσταση 33 χιλιομέτρων από την πόλη της Ιεράπετρας, εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε στις 23.30.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με τους σεισμολόγους, το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν καταγράφηκαν ζημιές που να προκαλούν ιδιαίτερα ανησυχία. 

Στην επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου αναφέρονται τα εξής:

«Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα (σ.σ. χθες) στις 23:30 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 377 χιλιομέτρων νότια-νοτιανατολικά της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 33χιλιόμετρα δυτικά -νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, ekriti

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε