Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σεισμός Λευκάδας: Λιποθύμησε γυναίκα στην Πάτρα – Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το χτύπημα του εγκέλαδου!

ΦΩΤΟ από thebest.gr
ΦΩΤΟ από thebest.gr

Ο σεισμός των 6,1 Ρίχτερ στη Λευκάδα έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Πάτρα – Δείτε το βίντεο από την ώρα του σεισμού…

Κάτοικοι πανικόβλητοι πετάχτηκαν στους δρόμους, ενώ μία γυναίκα που βρίσκοταν σε σούπερ μάρκετ λιποθύμησε. Στην αρχή όλοι κοιτάζονταν μέχρι να καταλάβουν πως ήταν πραγματικά σεισμός. Την ισχυρή δόνηση της Λευκάδας “κατάλαβε” για τα καλά και η Πάτρα. Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται το μέγεθος του σεισμού που κάνει φωτιστικά και άλλα στοιχεία της οροφής καφέ – μπάρ σε ισόγειο να κινούνται δεξιά – αριστερά για αρκετά λεπτά…

Δυστυχώς ο μεγάλος σεισμός δεν ήταν αναίμακτος. Μία 60χρονη, στην Πόντη Βασιλικής, άφησε την τελευταία της πνοή. Η γυναίκα έχασε τη ζωή όταν ένας μεγάλος βράχος, αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι. Επίσης, σοβαρές είναι οι ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, νοτιοδυτικά της Λευκάδας. 

Ο σεισμός στη Λευκάδα έγινε αισθητός από την Καλαμάτα έως τα Γιάννενα, όπως επίσης και σε περιοχές της Θεσσαλίας. Στα Τρίκαλα, την ώρα του σεισμού κατέγραψε ένοικος σπιτιού. Δείτε στο επόμενο βίντεο πως πηγαίνουν τα φώτα του διαμερίσματος από το χτύπημα του εγκέλαδου…

Για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην περιφέρεια δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με αξιωματικούς του κέντρου επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στην Πάτρα, υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τις κατά τόπους υπηρεσίες πυροσβεστικής, αλλά μέχρι τις 10 το πρωί δεν είχαν γίνει κλήσεις για παροχή βοήθειας, ειδικά στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, που βρίσκονται κοντά στη Λευκάδα.

Το μόνο περιστατικό που έχει αναφερθεί, είναι η μερική κατάρρευση ενός ακατοίκητου σπιτιού στο Μεσολόγγι, χωρίς όμως να προκληθεί κάποιο άλλο πρόβλημα.

Πηγή: thebest.gr, trikalaola.gr

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε