Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σεισμός – Νίσυρος: Οι κρίσιμες διαπιστώσεις των σεισμολόγων μετά το χτύπημα των 5,7 Ρίχτερ

Σεισμός – Νίσυρος: Οι κρίσιμες διαπιστώσεις των σεισμολόγων μετά το χτύπημα των 5,7 Ρίχτερ
Εικόνα από τη Νίσυρο - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ Intime

Ο σεισμός ήταν ισχυρός και προκάλεσε έντονη ανησυχία. Νίσυρος, Ρόδος και Κως ταρακουνήθηκαν από τη δόνηση…

Πολύ ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στη 01:14 τη νύχτα, στον υποθαλάσσιο χώρο ανοικτά της Νισύρου. Στη συνέχεια ακολούθησε ένας μετασεισμός μεγέθους 4 Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε αισθητός εκτός από το νησί της Νισύρου, στην Κω και στην Ρόδο.

Για μεγάλο σεισμό έκανε λόγο στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας. «Ο σεισμός εκδηλώθηκε στην ίδια περιοχή που υπήρχε διέγερση πριν ενάμιση μήνα». Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, ο σεισμός των 5,7 Ρίχτερ ήταν έκπληξη, ωστόσο, συμπλήρωσε ότι η περιοχή δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει μεγαλύτερο σεισμό.

«Ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με το ηφαίστειο της Νισύρου. Είναι εκτός ηφαιστειακού κέντρου. Οπότε δεν κινδυνεύουμε να έχουμε ηφαιστειακά φαινόμενα» πρόσθεσε σχετικά. Εκτίμησε δε ότι ο σεισμός αυτός ήταν ο κύριος.

Σε ενάλογο ύφος και το σχόλιο του Διευθυντή Ερευνών του Αστεροσκοπείου, Γεράσιμου Χουλιάρα: «Στις 1:14 το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 Richter. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 24 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της πόλης της Νισύρου και σε εστιακό βαθος 14,4 χιλιομέτρων.

Η περιοχή βρίσκεται σε σεισμική διέγερση το τελευταίο διάστημα και δεν σχετίζεται με την ηφαιστειακή δραστηριότητα της Νισύρου.»

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις