Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σεισμός: Πανικός σε Ηράκλειο και Χανιά από τα 6,1 Ρίχτερ – Ο κόσμος στους δρόμους!

Σεισμός: Πανικός σε Ηράκλειο και Χανιά από τα 6,1 Ρίχτερ – Ο κόσμος στους δρόμους!

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά και Λασίθι. Δεν υπάρχουν ζημιές και τραυματισμοί. Επί ποδός η Πυροσβεστική…

Αισθητός και στο Ηράκλειο έγινε ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 09.30. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των Χανίων, νοτιοδυτικά των Κυθήρων και το εστιακό βάθος ήταν στα 70 χιλιόμετρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Αν και υπήρξε ανησυχία, καθώς ο σεισμός έγινε αισθητός, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι αυτή την ώρα κάποιες καταστροφές. Οι κάτοικοι στο Ηράκλειο και τα Χανιά βγήκαν από τα σπίτια τους και προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με στενούς συγγενείς τους.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί, πιθανό πρόβλημα.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδάκης.

Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο Καθηγητής Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Φ.Βαλλιανάτος θεωρείται ένας σεισμός ενδιάμεσου βάθους και “δείχνει” ότι η μετασεισμική ακολουθία θα είναι χαμηλή.

Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στην Κρήτη αλλά και στην Αθήνα, ενώ είχε και διάρκεια. Ο κ.Λέκκας τόνιζεται ότι δεν πρέπει να γίνεται συσχετισμός με τον σεισμό στην Αλβανία και με τη συνολική σεισμική δραστηριότητα στα Βαλκάνια.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις