Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σεισμός στη Σάμο – ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση στο νησί

Σεισμός στη Σάμο – ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση στο νησί
Nikos Chatziiakovou/ facebook

Ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ στοίχισε τη ζωή δύο μαθητών στην Σάμο, προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές και ακολουθείται από μετασεισμούς. Προβλήματα προκλήθηκαν και στην παροχή ηλεκτροδότησης, η οποία αποκαθίσταται.

Μετά το χτύπημα που επέφερε ο σεισμός στη Σάμο λίγα λεπτά πριν από τις 14:00 το μεσημέρι βόρεια του νησιού, ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό πως στις 15:45 αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε ολόκληρο το νησί. Εξαιρούνται τα χωριά Λέκα και Καστανιά και ένα τμήμα στο Καρλόβασι, όπου “συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού των βλαβών για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάστασή τους”.

Για οποιαδήποτε τυχόν μεμονωμένα προβλήματα που ενδεχομένως αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι του νησιού, μπορούν να απευθυνθούν στην 24ωρη τηλεφωνική εξυπηρέτηση του ΔΕΔΔΗΕ στο 11500 ή 2111900500.

Οι εξελίξεις, ωστόσο, μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ είναι τραγικές. Ως γνωστό, δύο μαθητές καταπλακώθηκαν από τοιχίο που κατέρρευσε στο κέντρο του νησιού στο Βαθύ. Τα δύο παιδιά 15 και 17 ετών είχαν τελειώσει από το σχολείο τους και περπατούσαν στον δρόμο την ώρα του σεισμού και έπεσε ο τοίχος και τα καταπλάκωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr σε όσους ήταν πολύ ελαφρά τραυματίες τόσο από το νοσοκομείο όσο και από το κέντρο υγείας υπήρξε η σύσταση να μην μπαίνουν στα κτίρια καθώς δεν έχουν ελεγχθεί πλήρως για την στατικότητά τους.

Οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν προκληθεί στο νησί όχι από τον σεισμό αλλά από τα τρία παλιρροϊκά κύματα που χτύπησαν την Σάμο λίγο μετά τον σεισμό. Καταστήματα και σπίτια έχουν πλημμυρίσει και η πυροσβεστική δέχεται συνεχώς κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις