Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Σεισμός στην Ελασσόνα: «Λαβώθηκε» δημοτικό σχολείο της δεκαετίας του ’30 (pics)

Σεισμός στην Ελασσόνα: «Λαβώθηκε» δημοτικό σχολείο της δεκαετίας του ’30 (pics)
Larissanet

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δένδρων Πλατανουλίων Τυρνάβου. Πολύ μεγάλες ζημιές προξένησε το πρώτο χτύπημα του Εγκέλαδου στις κτιριακές εγκαταστάσεις, ευτυχώς όμως τραυματισμούς.

Ωστόσο, οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στην ευρύτερη περιοχή καταστρέφουν ό,τι απέμεινε όρθιο. Πολλοί από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δένδρων Πλατανουλίων Τυρνάβου έντρομοι, μένουν στις σκηνές με τις οικογένειές τους και η διαβίωσή τους είναι δύσκολη, αναφέρει το larissanet.

Έχουν να αντιμετωπίσουν, τη βροχή, το αφόρητο κρύο και την έλλειψη σχολικών ειδών.

Η διευθύντρια του σχολείου κα Χρυσούλα Κακανούλη με δήλωση της στο larissanet.gr τονίζει ότι οι ζημιές είναι μεγάλες και αυτό που χρειάζεται το σχολείο είναι αποκατάσταση και όχι «μπαλώματα».

Επισημαίνει επίσης ότι δυο μέρες πριν τον σεισμό είχε γίνει έλεγχος στις ψευδοροφές οι οποίες έπεσαν την ώρα του σεισμού. Το σχολείο έχει χτιστεί τη δεκαετία του ’30 και φοιτούν 77 μαθητές στο Δημοτικό και 30 στο Νηπιαγωγείο.

Ορισμένοι μαθητές την ώρα του σεισμού βρίσκονταν μέσα στις αίθουσες, ευτυχώς όμως βγήκαν όλοι έγκαιρα. Το κτίριο έχει χαρακτηριστεί «κίτρινο» από τον πρώτο έλεγχο.

Η διευθύντρια του σχολείου τονίζει ότι πρέπει να γίνουν πολλές επισκευές από την αρχή για να είναι ασφαλείς για τους μαθητές.

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις