Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Σεισμός στην Εύβοια: Οι πρώτες εικόνες από τις ζημιές σε σπίτια και κτίρια

Σεισμός στην Εύβοια: Οι πρώτες εικόνες από τις ζημιές σε σπίτια και κτίρια
Φωτογραφία evima.gr

Σε υλικές ζημιές περιορίζονται οι επιπτώσεις του σεισμού που ταρακούνησε σήμερα Τρίτη (29.11.2022) το πρωί την Εύβοια, με τους τοίχους σπιτιών και άλλων δημόσιων κτιρίων να έχουν ρωγμές και τις Αρχές να ερευνούν και να καταγράφουν τυχόν άλλες ζημιές που προκάλεσε η δόνηση των 4,7 Ρίχτερ.

Οι περισσότερες ζημιές από τον σεισμό εντοπίζονται στο χωριό Ζάρακες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Εύβοιας, αναφέρει το evima.gr, με τον αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Θεοδώρου να καταγράφει από νωρίς το πρωί ρωγμές σε σπίτια και στο νηπιαγωγείο της περιοχής.

«Σε συνεργασία και με τον πρόεδρο της κοινότητας, προχωράμε στην καταγραφή των ζημιών. Είναι παράλληλα σημαντικό να δρομολογηθούν από τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτικής Προστασίας οι απαιτούμενες διαδικασίες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών», δήλωσε στο evima.gr ο Αλέξανδρος Θεοδώρου.

Οι κάτοικοι παραμένουν τρομοκρατημένοι, με έναν από αυτούς να περιγράφει στο evima.gr ότι «ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός και επιφανειακός που φοβηθήκαμε πάρα πολύ, επειδή διάρκεια και βοή. Πεταχτήκαμε από τα κρεβάτια από τον δυνατό θόρυβο. Κόσμος είχε βγει έξω από τα σπίτια. Έπεσαν κάδρα και μικροαντικείμενα μέσα στο σπίτι μου».

Το ρήγμα παραμένει ενεργό, καθώς λίγο πριν τις 15:00 σημειώθηκε ένας μετασεισμός 3,4 Ρίχτερ, 7 χιλιόμετρα βορειανατολικά από τη Νέα Στύρα Εύβοιας σε εστιακό βάθος 17,9 χιλιομέτρων. Στην περιοχή σημειώνονται αρκετοί μετασεισμοί, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σημειώνεται, επίσης, ότι τα σχολεία σήμερα στην Κάρυστο είναι κλειστά και οι κάτοικοι όλης της Εύβοιας είναι σε επιφυλακή για τυχόν ισχυρότερους μετασεισμούς. Άλλωστε, ο πρώτος σεισμός που θεωρείται ότι είναι και ο κύριος, έγινε αισθητός μέχρι και στην Αττική και την Κόρινθο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις