Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σεισμός στην Ηλεία: Κοιμήθηκαν σε πλατείες και αυτοκίνητα – Φόβος από τον χορό των Ρίχτερ!

Σεισμός στην Ηλεία: Κοιμήθηκαν σε πλατείες και αυτοκίνητα – Φόβος από τον χορό των Ρίχτερ!

Το έδαφος «χορεύει» σχεδόν κάθε μισή ώρα κάτω από τα πόδια των Ανδραβιδαίων και γενικότερα όλων των κατοίκων του Κάμπου, ενώ ένα απόκοσμο όπως το χαρακτηρίζουν βουητό…

τους τρομοκρατεί κάθε φορά που ακούγεται. Ο ήχος από τις μικροδονήσεις δεν είναι κάτι το οποίο έχουν ξανακούσει. Εκδηλώνεται σαν κάτι να καταρρέει κάτω από τα πόδια τους, με άλλοτε μικρο και άλλοτε πιο μακρύ τράνταγμα.

Σε πλατείες και άλλους υπαίθριους χώρους την βγάζουν τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι της Ανδραβίδας στην Ηλεία. Το βράδυ της Πέμπτης, πάλι λαγοκοιμήθηκαν.

Ένας σμήνος σεισμών τα τελευταία 24ωρα έχει υποχρέωσει σε αγρυπνία μια ολόκληρη πόλη. Οι κάτοικοι κοιμούνται στα αυτοκίνητα ή στην ύπαιθρο, ακόμη και σε παγκάκια.

Πολλοί ήταν εκείνοι που και την Πέμπτη, ανέμεναν στο ΚΤΕΛ Ηλείας για να φύγουν από τη μικρή πόλη και να ταξιδέψουν σε ασφαλή απόσταση – για Πάτρα, Αίγιο- ώστε να κοιμηθούν για το βράδυ και το άλλο πρωί να επιστρέψουν στην Ανδραβίδα.

Σεισμολόγοι εγκατέστησαν εδώ και δύο ημέρες τέσσερις φορητούς σεισμογράφους σε διάφορα σημεία της Ηλείας. Στην Ανδραβίδα, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ένας σεισμογράφος βρίσκεται στο πρώην δημαρχείο.

Τα ειδικά μηχανήματα καταγράφουν το μοτίβο των σεισμικών δονήσεων και των κρότων που ακούγονται κάτω από τη γή, έτσι ώστε να αναλυθούν στο εργαστήριο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις