Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σεισμός στην Καρδίτσα: Έπεσαν βράχια, ζημιές σε λίγα σπίτια

Σεισμός στην Καρδίτσα: Έπεσαν βράχια, ζημιές σε λίγα σπίτια

Περιορισμένες ζημιές προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που αναστάτωσε το πρωί της Πέμπτης (06.02.2020) την Καρδίτσα.

Οι πρώτες αναφορές, λίγες ώρες αφού ο σεισμός έγινε αισθητός στην Καρδίτσα, αναφέρουν πως οι ζημιές είναι λίγες και έγιναν σε πολύ λίγα σπίτια στα ορεινά της Καρδίτσας, στο δήμο Αργιθέας.

Click4more Καρδίτσα: Φόβοι για ζημιές από τον σεισμό! Τι δηλώνει στο newsit.gr o Δήμαρχος του Μουζακίου

Όπως δήλωσε στο KarditsaLive.Net ο δήμαρχος Αργιθέας Α. Στεργίου, ο οποίος έκανε αυτοψία σε χωριά της δυτικής Αργιθέας, υπάρχει μονοψήφιος αριθμός σπιτιών όπου έχουν γίνει μικρές ρωγμές μετά το σεισμό. Στα δημόσια κτίρια δεν υπάρχουν εμφανή ζητήματα.

Στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο, υπάρχουν πτώσεις βράχων από το σεισμό. Στην περιοχή, πάντως, βρίσκονταν ούτως ή άλλως οχήματα του δήμου για αποχιονισμούς και άμεσα ενήργησαν για τον καθαρισμό των δρόμων.

Ο δήμαρχος Αργιθέας έχει ζητήσει από τους προέδρους των κοινοτήτων να κάνουν ελέγχους στα τοπικά διαμερίσματα και να αναφέρουν αν υπάρχουν ζημιές.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ακινήτων δεν κατοικείται αυτή την περίοδο και οι έλεγχοι θα γίνουν, σε πρώτη φάση, μόνο εξωτερικά.

Μικρορωγμές σε ελάχιστα σπίτια, που κυρίως είχαν πληγεί και από τον προηγούμενο σεισμό του 2018, ανέφερε και ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Π. Νάνος.

Με πληροφορίες από karditsalive.net

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις