Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σεισμός στην Κοζάνη: 4,6 Ρίχτερ που ξύπνησαν άσχημες μνήμες – Τι λένε οι σεισμολόγοι για το επίκεντρο [pics]

Σεισμός στην Κοζάνη: 4,6 Ρίχτερ που ξύπνησαν άσχημες μνήμες – Τι λένε οι σεισμολόγοι για το επίκεντρο [pics]

Ο σεισμός στην Κοζάνη ταρακούνησε τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Οι σεισμολόγοι παρατηρούν ότι το επίκεντρο είναι ίδιο, με μια ξεχασμένη σε πολλούς σεισμική δόνηση…

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 13.50 και είχε μέγεθος 4,6 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Εννέα λεπτά αργότερα ακολούθησε σεισμός 3,8 Ρίχτερ.

Επίκεντρο των σεισμών, η περιοχή που βρίσκεται 14 χιλιόμετρα νότια της Κοζάνης. Ο εγκέλαδος έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη, με πολλούς να βγαίνουν από τα σπίτια του.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 13 χιλιομέτρων και κράτησε λίγα δευτερόλεπτα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί.

O σεισμός που ξύπνησε άσχημες μνήμες

Πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, μεγέθους 6,6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, που είχε γίνει στις 13 Μαίου του 1995, είναι το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε πριν από περίπου μία ώρα, σύμφωνα με τον καθηγητή Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Μανώλη Σκορδίλη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Σκορδίλης, σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία, η δόνηση ήταν μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε στις 13:50 και είχε επίκεντρο 14 χιλιόμετρα νότια της Κοζάνης.

Δείτε 24 ώρες το 24ωρο, τι καταγράφουν οι σεισμογράφοι και αναλυτικά όλη τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή σας. Εδώ μπορείτε να βλέπετε LIVE τι καταγράφει τώρα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο για όλους τους σεισμούς.

Σεισμός τώρα: Εδώ μπορείτε να βλέπετε τι καταγράφουν οι σεισμογράφοι του Ευρωμεσογειακού για τους μεγάλους σεισμούς σε όλο τον κόσμο.

Κάθε σεισμός LIVE από την αντίστοιχη υπηρεσία που καταγράφει κατά τόπους σε real time τη σεισμική δραστηριότητα. Δείτε εδώ τους πιο φονικούς σεισμούς που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα.

Δείτε εδώ live τι καταγράφει για τον σεισμό η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS).

Δείτε εδώ τι καταγράφει το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης της Κύπρου

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις