Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Σεισμός στην Κρήτη: Αγώνας δρόμου για τη στέγαση των σεισμοπαθών μετά το χτύπημα των Ρίχτερ

Σεισμός στην Κρήτη: Αγώνας δρόμου για τη στέγαση των σεισμοπαθών μετά το χτύπημα των Ρίχτερ
ΦΩΤΟ από cretapost.gr

Αγώνας δρόμου για τη στέγαση των σεισμόπληκτων με στόχο να καταργηθούν άμεσα οι σκηνές στις οποίες μένουν τις τελευταίες ημέρες.

Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι χωματουργικές εργασίες στον μεγάλο οικοπεδικό χώρο απέναντι από το εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου για την τοποθέτηση των πρώτων οικίσκων φιλοξενίας από την Αθήνα ενώ γίνονται εργασίες για να περάσουν τα δίκτυα ύδρευσης αποχέτευσης αλλά και ηλεκτρικού ρεύματος.

Την Κυριακή αποφασίστηκε ποια άτομα πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία προκειμένου να εγκατασταθούν οι οικογένειες σεισμόπληκτων στα σπίτια στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Γιώργο Μαυρογιάννη, ο οποίος μίλησε στο cretapost.gr: “Εμείς έχουμε 38 κατοικίες διαθέσιμες. Βάλαμε σε προτεραιότητα όσους έχουν προβλήματα υγείας και τις πολύτεκνες οικογένειες, θα τις διαθέσουμε θα τοποθετήσουμε τις οικογένειες σήμερα και αύριο.

Επίσης έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για άλλες 10 -12 κατοικίες στον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων. Σήμερα και αύριο η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί. Θα κοιτάξουμε επίσης για άλλες 15 περίπου κατοικίες για τις επόμενες 15 ημέρες να τις έχουμε έτοιμες, αλλά αυτό θα γίνει το επόμενο διάστημα”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις