Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Σεισμός στην Κρήτη: Ακατάλληλο το πόσιμο νερό μετά τα ρίχτερ

Ρήγμα της Θήβας

Μολυσμένο το νερό στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου στην Κρήτη μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε τουλάχιστον επτά οικισμούς του δήμου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο ισχυρός σεισμός των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και ενδεχομένως και ο δυνατότερος μετασεισμός των 5,3R, προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης, με αποτέλεσμα την εισροή χώματος.

Από τις δειγματοληψίες που έγιναν από τη Διεύθυνση Δημόσιας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Κρήτης σε οκτώ οικισμούς του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, στους επτά το νερό διαπιστώθηκε ότι ήταν ακατάλληλο, καθώς βρέθηκαν σε αυτά εντερόκοκκοι, e-coli και ολικά κολοβακτηριοειδή.

Νωρίτερα, η δημοτική αρχή προχώρησε εγκαίρως στη διακοπή της υδροδότησης των συγκεκριμένων οικισμών. Περίπου εδώ και περίπου δέκα ημέρες σχεδόν τα μισά χωριά του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου (Λαγού, Πινακιανό, Κάτω Μετόχι, Πλάτη, Ψυχρό, Καμινάκι και Αβρακόντε), υδροδοτούνται με εμφιαλωμένο νερό και αν χρειαστεί θα «επιστρατευθούν» υδροφόρες.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των ζημιών που προκάλεσε ο Εγκέλαδος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις