Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σεισμός στην Κρήτη – Άκης Τσελέντης: Κράτησε σχεδόν 2 λεπτά – Καμία σχέση με το Αρκαλοχώρι

Σεισμός στην Κρήτη: Γιατί έγινε αισθητός στα Χανιά - Εξηγεί ο Φ. Βαλλιανάτος

Για τον σεισμό 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κρήτη το μεσημέρι της Τρίτης (12.10.2021) και συγκεκριμένα στην περιοχή του Λασιθίου, μίλησε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA. 

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός του Λασιθίου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Αρκαλοχώρι. Όπως δήλωσε, ο σεισμός είχε πολύ μεγάλη διάρκεια, σχεδόν 2 λεπτά, λόγω του ότι ήταν ένας σεισμός με αντίστοιχο εστιακό βάθος και μέγεθος οδηγούν σε επιφανειακά σεισμικά κύματα τα οποία έχουν μεγάλη διάρκεια. Υπήρχε φόβος για τη δημιουργία τσουνάμι μετά από τον σεισμό, ο οποίος όμως δεν επιβεβαιώθηκε μετά από την ανάλυση των δεδομένων των Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Ο κ. Άκης Τσελέντης σημείωσε πως αν και ο νέος σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και στην Κύπρο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και εφησύχασε το κοινό για την μετασεισμική ακολουθία αν και κάλεσε τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, ιδιαίτερα κοντά σε τυχόν παραπήγματα και χαλάσματα που προκλήθηκαν από τον κύριο σεισμό.

Όσον αφορά στο ρήγμα της Θήβας, ανέφερε πως το μόνο που τον ανησυχεί είναι πως η Θήβα είναι μια πόλη που δεν είναι έτοιμη από απόψη στατικότητας κτηρίων και υποδομών για μεγάλο σεισμό.

Ακούστε όσα είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις