Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Σεισμός στην Κρήτη: Απανωτοί μετασεισμοί και νέα δόνηση 4,5 Ρίχτερ στο Ηράκλειο

Σεισμός στην Κρήτη: Απανωτοί μετασεισμοί και νέα δόνηση 4,5 Ρίχτερ στο Ηράκλειο

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στην Κρήτη, αφού ο σεισμός 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο έχει πυροδοτήσει απανωτούς μετασεισμούς, οι περισσότεροι από τους οποίους γίνονται πολύ αισθητοί.

Κι αυτό γιατί οι μετασεισμικές δονήσεις είναι δεκάδες, με αρκετές να ξεπερνούν τα 4 Ρίχτερ. Η ισχυρότερη από αυτές ήταν στα 4,6 Ρίχτερ, ενώ υπήρξε και μία 4,5 Ρίχτερ.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι πως σημειώθηκαν απανωτά δύο μετασεισμοί 4,1 Ρίχτερ!

Ένας νεκρός και 9 τραυματίες

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο έναν νεκρό, 9 τραυματίες, 7 με ελαφρές εκδορές και 2 με κατάγματα και έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε εκατοντάδες κτίρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός.

Κάποιοι πολίτες για τους οποίους είχε αναφερθεί ότι είχαν παγιδευτεί σε φαρμακείο, απομακρύνθηκαν μόνοι τους με ασφάλεια.

Συγκλονιστικές εικόνες

Στο νησί μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ. Αύριο θα μεταβούν στην Κρήτη ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος και ο υφυπουργός υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις