Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Σεισμός στην Κρήτη: Απόγνωση στα χαλάσματα, αναγεννιέται η ελπίδα στις σκηνές

Σεισμός στην Κρήτη: Απόγνωση στα χαλάσματα, αναγεννιέται η ελπίδα στις σκηνές

Στις σκηνές θα διανυκτερεύσουν για τρίτη νύχτα εκατοντάδες σεισμόπληκτοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου Κρήτης. Έμειναν άστεγοι μετά το χτύπημα των 5,8 Ρίχτερ της 27ης Σεπτεμβρίου και τους ισχυρούς μετασεισμούς των 5,3 και 4,6 Ρίχτερ.

Για τρίτη συνεχόμενη νύχτα οι κάτοικοι στα χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, όπως το Αρκαλοχώρι, θα κοιμηθούν σε σκηνές, σε αυλές σπιτιών και αυτοκίνητα.

Απόγνωση στα χαλάσματα, αγανάκτηση και ένα αβέβαιο αύριο, νιώθουν οι σεισμόπληκτοι στα Ρουσοχώρια, οι οποίοι είδαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να καταστρέφονται οι κόποι μίας ολόκληρης ζωής. Πρόκειται για ένα ακόμα χωριό του Δήμου που χτυπήθηκε βάναυσα από τη μανία του Εγκέλαδου.

Δείτε φωτογραφίες του ekriti:

Σεισμός στην Κρήτη – Αρκαλοχώρι: Κοιμούνται πάνω σε κουβέρτες

Το μεσημέρι της Τετάρτης (29.09.2021) στο Αρκαλοχώρι, 300 ράντζα μεταφέρθηκαν στο Εκθεσιακό κέντρο, όπου βρίσκονται ήδη σκηνές. Οι άνθρωποι που έμειναν στον δρόμο, καθώς τα σπίτια τους υπέστησαν ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, έστηναν δύο κουβέρτες και ξάπλωναν πάνω σε αυτές.

Μέσα στις σκηνές φιλοξενούνται οικογένειες με μικρά παιδιά, αλλά και ηλικιωμένοι. Όπως η μικρή Μαρία που από το δωμάτιο και το γραφείο της βρέθηκε μέσα στη σκηνή να διαβάζει παραμύθια!

Δεν παραπονιέται και φαίνεται να έχει βολευτεί, ωστόσο εύχεται να επιστρέψει σύντομα στο σπίτι της, όπως και όλοι οι υπόλοιποι (φωτογραφία κάτω – Cretapost):

Σκηνή στο χωράφι τους για να περάσουν τη νύχτα, έστησαν κάποιοι άλλοι, σε απόσταση λίγων μέτρων από το σπίτι τους, που έτσι θα μπορούν να το επιτηρούν (φωτογραφία κάτω – Cretapost):

Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού δεν έχουν πάρει ανάσα. Γυρνούν όλα τα χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και μοιράζουν κουβέρτες και τρόφιμα, προσπαθώντας να βοηθήσουν όσο και όπου μπορούν (κάτω φωτογραφία – Cretapost):

Στο Αρκαλοχώρι και οι εθελοντές της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», οι οποίοι έστησαν το τσουκάλι και ξεκίνησαν το μαγείρεμα,
για τους σεισμόπληκτους του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

 

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: «Παρέα» με τους μετασεισμούς

Την ίδια ώρα οι μετασεισμικές δονήσεις στην περιοχή ξεπερνούν τις 100, με την πιο ισχυρή 4,6 στις 15:00 το μεσημέρι κοντά στο Αρκαλοχώρι. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στο Ηράκλειο, αλλά και σε άλλες περιοχές της Κρήτης.

Οι συνεχείς μετασεισμοί καθυστερούν τις αυτοψίες στα ετοιμόρροπα σπίτια, με πολλά να είναι παντελώς ακατάλληλα. Πολλές είναι οι σχολικές μονάδες που έχουν κριθεί, επίσης, ακατάλληλες από τους μηχανικούς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις