Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Σεισμός στην Κρήτη: Ο γιος είδε τον πατέρα του να πεθαίνει μπροστά στα μάτια του

Σεισμός στην Κρήτη: Ο γιος είδε τον πατέρα του να πεθαίνει μπροστά στα μάτια του

Είδε τον πατέρα του να χάνει τη ζωή του μπροστά στα μάτια του, κατά τη διάρκεια του ισχυρού σεισμού που χτύπησε σήμερα το πρωί στην Κρήτη, σπέρνοντας την καταστροφή και το θάνατο.  

Ο 62χρονος Ιάκωβος Τζαγκαράκης που έχασε τη  ζωή, όταν καταπλακώθηκε από τον τρούλο της μικρής εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι του νομού Ηρακλείου. Ο 30χρονος γιος που βρίσκονταν μπροστά στο τραγικό συμβάν ήταν αυτό που έσπευσε πρώτος να βγάλει τον πατέρα του από τα συντρίμμια.   

«Μια κακή εβδομάδα ξεκινάει για όλο τον νομό. Δυστυχώς ο ένας νεκρός είναι προσωπικός μου φίλος και συνδημότης μου. Έμενε σε ένα χωριό κοντά» λέει στο newsit.gr, o δήμαρχος της κοινότητας Βιάννου, Νίκος Σταυρακάκης και συνεχίζοντας προσθέτει: «Απ’ όσο γνωρίζω εκτελούσε εργασίες αποκατάστασης και τον πέτυχε ο κύριος σεισμός εν ώρα εργασίας , έπεσε ο τρούλος και τον πλάκωσε».  

Ο γιος του αδικοχαμένου άνδρα ήταν αυτός που ειδοποίησε τις αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές. Παρέμεινε στο σημείο έως τη στιγμή που οι πυροσβέστες και οι διασώστες του ανακοίνωσαν το τραγικό συμβάν. Ότι ο πατέρας του, ανασύρθηκε από τα χαλάσματα νεκρός.  

«Μαζί του στην εκκλησία ήταν και ο γιος του και ένα άλλο παιδί οι οποίοι τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφριά. Ο γιος ήταν μπροστά. Αυτός πήρε την ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό. Ο γιος είναι 30 ετών και ο εκλιπών συμμαθητής μου 62 ετών», λέει στο newsit.gr, o δήμαρχος Βιάννου, Νίκος Σταυρακάκης.

Δείτε εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις