Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Σεισμός στην Κρήτη: Σαρωτικό το χτύπημα στο δημοτικό σχολείο Θραψανού

Σεισμός στην Κρήτη: Σαρωτικό το χτύπημα στο δημοτικό σχολείο Θραψανού

Χαλάσματα άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός στην Κρήτη. Επίκεντρο της καταστροφής είναι τα χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου, όπου οι κάτοικοι μετράνε ζημιές και μετασεισμούς.

Μία ημέρα μετά το πέρασμα του σεισμού στην Κρήτη, τα περισσότερα κτίρια στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου είναι βαριά «τραυματισμένα». Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες του cretapost.gr από σχολείο στην περιοχή του Θραψανού. Βλέποντας τις εικόνες, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο τυχερά ήταν τα παιδιά και οι δάσκαλοι που δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Σεισμός στην Κρήτη: Παρέμβαση Κεραμέως

Τη Δευτέρα (27.09.2021), η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επικοινώνησε με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης αλλά και τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου αναφέροντας τους ότι θα βρεθεί στην Κρήτη, κλιμάκιο των ΚΤΥΠ, όπως πράγματι συνέβη.

 

Πάντως, μέχρι στιγμής, δεν είναι γνωστό ποια σχολεία που, επίσης, υπέστησαν ζημιές στον Νομό Ηρακλείου (πλην του Δήμου Μινώα), θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν άμεσα.

Σεισμός στην Κρήτη: Εικόνες Αποκάλυψης εκεί που υπήρχε ζωή

Ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ που συντάραξε την Κρήτη στις 09:15 το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου, άφησε πίσω του έναν νεκρό που καταπλακώθηκε από τα συντρίμμια της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και πάνω από είκοσι τραυματίες στην ευρύτερη περιοχή.

Click4more: Σεισμός στην Κρήτη: Κηδεύτηκε ο 62χρονος οικοδόμος – Το τάμα στην εκκλησία όπου σκοτώθηκε

Την ίδια στιγμή, συγκλονιστικές εικόνες από ψηλά κατέγραψε το drone με πολλά χωριά της περιοχής να θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο:

 

 

 

 

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις