Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σεισμός στην Κρήτη: Τραυματισμός μαθητή μέσα στο σχολείο από τα 6,1 Ρίχτερ [video]

σεισμός - σχολεία - Κύθηρα

O σεισμός των 6,1 Ρίχτερ ταρακούνησε ολόκληρη την Κρήτη. Ένας μαθητής τραυματίστηκε μέσα στο σχολείο του…

Στο κεφάλι ενός μαθητή έπεσαν σοβάδες στο παμπάλαιο και προβληματικό 4ο Γυμνάσιο της Νέας Αλικαρνασσού, την ώρα του ισχυρού σεισμού των 6,1 ρίχτερ που «ταρακούνησε» την Κρήτη το πρωί της περασμένης Τετάρτης.

Το γεγονός αυτό κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου Πολύδωρας Κουτσαυτάκης, όπως του μεταφέρθηκε σε σύσκεψη που έγινε στο Τοπικό Συμβούλιο Νέας Αλικαρνασσού.

Γονείς και εκπαιδευτικοί επανέρχονται – ιδιαίτερα μετά από αυτό τον μεγάλο σεισμό που ταρακούνησε κυρίως τη Δυτική Κρήτη – στο πάγιο αίτημα υλοποίησης μελετών στατικότητας στα σχολεία. Τόσο η ΕΛΜΕ Χανίων όσο και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου εξέφρασαν την ανάγκη τέτοιας αποτύπωσης, αφού, όπως είπαν, πολλά σχολεία κανείς δε γνωρίζει αν είναι κατάλληλα για να φιλοξενούν μαθητές.

Έτσι, στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Νέας Αλικαρνασσού έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας οι γονείς της περιοχής ζητώντας τη δημιουργία νέου γυμνασίου. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του διευθυντή Μιχάλη Σφυράκη.

«Το κτήριο να σας πω μόνο ότι δεν έχει οικοδομική άδεια. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή, το κτήριο δεν έχει ελεγχθεί στατικά αν πληροί τους κανονισμούς του καινούργιου αντισεισμικού κώδικα. Αυτό δεν το ξέρουμε. Άρα, από αυτή την άποψη δεν μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι σε τυχόν μεγαλύτερο ή κάπως διαφορετικό σεισμό δε θα είχαμε σοβαρότατα προβλήματα».

Πηγή: neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις