Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Σεισμός στην Κρήτη: Μικρό τσουνάμι μετά τα 6,3 Ρίχτερ

Σεισμός στην Κρήτη: Μικρό τσουνάμι μετά τα 6,3 Ρίχτερ

Προειδοποίηση για τσουνάμι το οποίο αναμένεται να φτάσει στις ακτές τις Κρήτης εξέδωσαν οι αρμόδιοι φορείς μετά τη σεισμική δόνηση των 6,3 Ρίχτερ που χτύπησε το νησί.

Όπως αναλύουν οι επιστήμονες στο newsit.gr αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτά της Κρήτης ένα μικρό τσουνάμι, το οποίο θα φτάσει στις ακτές το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και για αυτό το λόγο καλό θα ήταν οι κάτοικοι να απομακρυνθούν από τις ακτές.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις βγαίνει προληπτικά ανακοίνωση για τσουνάμι. Γίνεται για κάθε σεισμό που είναι πάνω από 6 Ρίχτερ και βρίσκεται σε υποθαλάσσιο περιβάλλον, όπως είναι και η σημερινή περίπτωση. Αυτή στη στιγμή έχουμε σε εξέλιξη ένα μικρό τσουνάμι γύρω 20 με 30 εκατοστά. Δεν νομίζω όμως ότι θα γίνει μεγαλύτερο» λέει στο newsit. gr o σεισμολόγος και μέλος της Επιτροπής Σεισμικού Κινδύνου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος και καταλήγοντας προσθέτει: «Οι οδηγίες πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ο κόσμος να απομακρύνεται από τις ακτές».

Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για δημιουργία μικρού τσουνάμι στη σελίδα του στο Facebook μετά το σεισμό στην Κρήτη. Ο ίδιος έγραψε περίπου στις 13.30 πως μικρό τσουνάμι βρίσκεται σε εξέλιξη: «Μικρό τσουνάμι σε εξέλιξη στη Νότια Κρήτη. Απομακρυνθείτε από τις ακτές».

 

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις