Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Σεισμός στην Τουρκία: Νέο κύμα ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Θεσσαλονίκη

Σεισμός στην Τουρκία: Νέο κύμα ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Θεσσαλονίκη

Περισσότερες από 300 κούτες, που θα ξεπεράσουν τις 30 παλέτες, με ήδη πρώτης ανάγκης, παιδικές τροφές, καινούργιες κουβέρτες, ρούχα, μπουφάν και ήδη ατομικής υγιεινής, αναμένεται να παραδώσουν, ιδιοχείρως, την ερχόμενη εβδομάδα, πρόσκοποι της Θεσσαλονίκης στους προσκόπους της Τουρκίας, στην Κωνσταντινούπολη.

Η ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας συγκεντρώθηκε στα γραφεία των προσκόπων Θεσσαλονίκης, με την άμεση ανταπόκριση των προσκόπων, αλλά και του κόσμου. «Η αλήθεια είναι ότι η ανταπόκριση των προσκόπων, άλλα και του κόσμου της Θεσσαλονίκης ήταν αρκετά μεγάλη και ανέλπιστα γρήγορη. Οι Έλληνες πρόσκοποι και ιδιαίτερα από ‘δω, από τη Θεσσαλονίκη, έχουμε έρθει σε επαφή με τους προσκόπους της Τουρκίας προκειμένου να παραδώσουμε την ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους, κατ’ ιδίαν στην Κωνσταντινούπολη.

Το φορτηγό θα φύγει από τα γραφεία μας στη Θεσσαλονίκη με συνοδεία προσκόπων και θα πάμε εκεί, όπου θα συναντήσουμε τους αδερφούς μας προσκόπους στην Τουρκία, όπου περνούν δύσκολες στιγμές», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Θεσσαλονίκης Γιώργος Μπάμπουρας.

Η μεγάλη αυτή συγκέντρωση βοήθειας για τους σεισμόπληκτους έγινε μέσα σε πέντε μέρες. Θα μεταφερθεί από τους προσκόπους Θεσσαλονίκης, με δικά τους έξοδα, στην Τουρκία και εκεί θα παραδοθεί στους Τούρκους προσκόπους.

«Τα έξοδα είναι για τους προσκόπους, κάτι το οποίο δεν υπολογίζεται μπροστά στον ανθρώπινο πόνο και στη συμπαράσταση. Άλλωστε είναι αυτό το οποίο υποσχόμαστε εμείς οι πρόσκοποι, να βοηθάμε κάθε άνθρωπο και σε κάθε περίσταση. Τα λόγια είναι φτωχά σε αυτές τις περιπτώσεις, ιδιαίτερα όταν ο πόνος ξεχειλίζει. Να ευχηθούμε ελπίδα γι’ αυτούς τους ανθρώπους, κουράγιο και υπομονή», κατέληξε ο κ. Μπάμπουρας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις