Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Σεισμός στην Τουρκία: «Βούλιαξε» το δημαρχείο Θεσσαλονίκης από είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες

Σεισμός στην Τουρκία: «Βούλιαξε» το δημαρχείο Θεσσαλονίκης από είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες

Η Θεσσαλονίκη δείχνει την αλληλεγγύη της, στους ανθρώπους που δοκιμάζονται από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία. Οι εικόνες δείχνουν το μέγεθος της ανταπόκρισης του κόσμου…

Η Θεσσαλονίκη και οι κάτοικοί της, δείχνουν στην πράξη την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη της. Χιλιάδες κούτες με τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα ακόμα και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά, συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο και άρχισαν να μεταφέρονται σε χώρο της ΔΕΘ. Μέσα στις επόμενες μέρες θα πάρουν το δρόμο για Τουρκία και Συρία. Για τις πόλεις που ισοπεδώθηκαν από τα φονικά Ρίχτερ, με τις ζωές των κατοίκων που σώθηκαν να παραμένουν ρημαγμένες.

Γιγαντιαία και απίστευτα συγκινητική είναι η ανταπόκριση των Θεσσαλονικέων στο κάλεσμα του Δήμου για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας. Αμέτρητες κούτες και χιλιάδες είδη πρώτης ανάγκης που έφθαναν στο δημαρχείο ακόμη και μέχρι την αναχώρηση, φορτώθηκαν σε 4-5 φορτηγάκια προκειμένου να μεταφερθούν στο περίπτερο 2 της ΔΕΘ απ’ όπου θα αναχωρήσουν τις επόμενες ημέρες οδικώς για την Τουρκία και τη Συρία μαζί με τα είδη που συγκεντρώνονται από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).

Η διαδικασία μεταφοράς των ειδών στη ΔΕΘ έγινε υπό την εποπτεία του Δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωυσίδη. Σε δηλώσεις του ο κ. Ζέρβας συγκινημένος από το κύμα αλληλεγγύης που έδειξαν οι Θεσσαλονικείς ανέφερε ότι ήταν συγκλονιστική από την πρώτη στιγμή η ανταπόκριση και έφερναν διαρκώς τα πολύτιμα αγαθά που χρειάζονται οι πληγέντες από τον σεισμό.

“Στερέψαμε από χαρτοκιβώτια και αναμένουμε περισσότερα κουτιά για να μπορέσουμε να συσκευάσουμε όλα τα είδη”, είπε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του ο κ. Μωυσίδης επισήμανε ότι η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας θα γίνει σε συνεργασία με την ΠΕΔΚΜ και πρόσθεσε ότι θα συνεχιστεί η συγκέντρωση και τις επόμενες ημέρες, καθώς ακόμη δεν έχει φθάσει η βοήθεια από σχολεία και επιχειρήσεις που έχουν εκδηλώσει τεράστιο ενδιαφέρον.

Σημειώνεται ότι γιγαντώθηκε τα τελευταία 24ωρα το κύμα αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από τους φονικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία καθώς Θεσσαλονικείς όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Δήμου και προσέφεραν όλα τα είδη ανάγκης που ζητήθηκαν (φάρμακα, γάζες, μάσκες, αντισηπτικά, γάντια, ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη ατομικής υγιεινής).

Την προσπάθεια αυτή στήριξαν και πολλοί εθελοντές βοηθώντας στη διαλογή, στην ομαδοποίηση και στη συσκευασία των ειδών, ώστε η βοήθεια να φτάσει οργανωμένα και στοχευμένα στους σεισμόπληκτους. προετοίμαζαν πακέτα με τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Πηγή: thesstoday.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις