Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Σεισμός στο Αρκαλοχώρι: Απόλυτη ερημιά, φόβος και χαλάσματα έξι μήνες μετά

Σεισμός στο Αρκαλοχώρι: Απόλυτη ερημιά, φόβος και χαλάσματα έξι μήνες μετά

Τα «σημάδια» του καταστροφικού σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στο Αρκαλοχώρι, ακόμα και έξι μήνες είναι ακόμα εμφανή. Μία νοητή εγκάρσια «τομή» έχει «κόψει» νοητά την κωμόπολη της Κρήτης, με ένα αίσθημα φόβου και ανασφάλειας να κυριεύει όποιον περαστικό τύχει να περνάει από τους δρόμους της. 

Το βόρειο τμήμα του Αρκαλοχωρίου, παρότι πιο απομακρυσμένο από το επίκεντρο του σεισμού, χτυπήθηκε ανελέητα από την σεισμική δόνηση, που όποιος βρίσκονταν στην Κρήτη εκείνη την ημέρα και είχε την ατυχία να τη νιώσει θαρρεί πως κράτησε… μια αιωνιότητα. Το cretapost πραγματοποίησε οδοιπορικό στους δρόμους και τα στενά της έρημης κωμόπολης, της άλλοτε πολύβουης και ραγδαία αναπτυσσόμενης.

Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές και αποτυπώνουν μόνο ένα μικρό τμήμα της καταστροφής που έχει υποστεί η κωμόπολη. Σοκάκια από τα οποία περνούν καθημερινά μαθητές όλων των ηλικιών αλλά και ηλικιωμένοι ενώ τα κτίρια που τα περιτριγυρίζουν… «κρέμονται». 

Δείτε φωτογραφίες:

Έρημα και μισογκρεμισμένα σπίτια, ερείπια που κινδυνεύουν να πέσουν όχι μόνο από κάποιον σεισμό αλλά ακόμα και… από μία κακοκαιρία, πολυόροφες οικίες που έχουν υποστεί καθίζηση, κτήρια στα οποία έχει κριθεί κατάλληλο για κατοίκηση «πράσινο» το ισόγειο, «κίτρινος» ο πρώτος όροφος (του ίδιου κτιρίου), δηλαδή κατάλληλο για κατοίκηση αλλά χρήζει επισκευών και εντελώς ακατάλληλο για κατοίκηση «κόκκινο» το δώμα του ίδιου κτιρίου. Σπίτια ακατάλληλα για να μένουν άνθρωποι μέσα, που όμως τελικά κάποιοι παίρνουν το ρίσκο και μένουν διότι δεν έχουν πού αλλού να πάνε.

Τα κλειστά καταστήματα λόγω του σεισμού, όπως αναφέρει το cretapost, υπερβαίνουν τα 100 ενώ πολλά από τα «ανοιχτά» στην ουσία υπολειτουργούν.

Δείτε φωτογραφίες:

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από cretapost

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις