Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σεισμός ΤΩΡΑ LIVE ισχυροί μετασεισμοί [pics] – Όλες οι ειδήσεις

Σεισμός ΤΩΡΑ LIVE ισχυροί μετασεισμοί [pics] – Όλες οι ειδήσεις

Μετά τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ στα Γιάννενα, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής δεν προλαβαίνουν να… μετρούν τους μετασεισμούς, και ανησυχούν για την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας. Δείτε τι λένε οι σεισμολόγοι.

Μπαράζ μετασεισμών ακολουθούν τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 23.18 το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Πωγώνι του νομού Ιωαννίνων, και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ανησυχούν για το βράδυ που έρχεται… Ο χθεσινός σεισμός τους κράτησε στους δρόμους και τις πλατείες, και κανείς δεν θέλει να σκεφτεί το ενδεχόμενο να χρειαστεί να ξαναζήσει όσα έζησαν πριν ένα 24ωρο…

Ο μεγαλύτερος μετασεισμός που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής φτάνει τα 4,9 Ρίχτερ. Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, και συστείνουν ψυχραιμία στους κατοίκους της περιοχής. Να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που ο σεισμός έπληξε τα Γιάννενα, οι μετασεισμοί είναι συνεχείς μέχρι και αυτή την ώρα.

Σεισμός στα Γιάννενα: Δείτε live τη σεισμική δραστηριότητα από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Νωρίτερα, ο καθηγητής και διευθυντής του Τομέα Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Παπαζάχος, δήλωσε για την ισχυρή δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών Ριχτερ: “Σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να είμαστε καθησυχαστικοί, ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό”. “Δεν μπορούμε να είμαστε καθησυχαστικοί και οι αρμόδιες αρχές και η τοπική κοινωνία οφείλουν να κινηθούν με βάση το χειρότερο σενάριο, ότι δεν ήταν ο κύριος σεισμός”, συμπληρώνει ο κ. Παπαζάχος.


«Η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά στην περιοχή των Ιωαννίνων», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αναπληρωτής καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Ευθύμιος Σώκος. Ωστόσο, όπως προσέθεσε, «θα πρέπει να περιμένουμε».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται ακόμη και τώρα και ότι θα διαρκέσει αρκετές μέρες ακόμη, και διευκρίνισε πως προς το παρόν «δεν είναι δυνατόν να προδιαγράψουμε εάν θα εκδηλωθεί ένας μεγαλύτερος σεισμός ή εάν ο πρώτος σεισμός είναι ο κύριος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τον σεισμό που έπληξε τα Γιάννενα:

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε