Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Σεισμός ΤΩΡΑ συνεχίζονται οι ισχυροί μετασεισμοί στα Γιάννενα [pic]

Σεισμός ΤΩΡΑ συνεχίζονται οι ισχυροί μετασεισμοί στα Γιάννενα [pic]

Μετά τον σεισμό στα Ιωάννινα, τώρα οι κάτοικοι δεν προλαβαίνουν να… μετρούν τους μετασεισμούς, καθώς έχουν σημειωθεί ήδη πάνω από 170 μετασεισμοί. Δείτε τι λένε οι σεισμολόγοι και τι δείχνουν τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τους συνεχείς μετασεισμούς.

Μπαράζ μετασεισμών ακολουθούν τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 23.18 το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Πωγώνι του νομού Ιωαννίνων. Ο μεγαλύτερος μετασεισμός που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής φτάνει τα 4,9 Ρίχτερ. Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται τώρα ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, και συστείνουν ψυχραιμία στους κατοίκους της περιοχής. Να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που ο σεισμός έπληξε τα Γιάννενα, οι μετασεισμοί είναι συνεχείς μέχρι και αυτή την ώρα.

Σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να είμαστε καθησυχαστικοί, ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό», δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής και διευθυντής του Τομέα Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Παπαζάχος, για την ισχυρή δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών, που καταγράφηκε χθες στις 23.14, 12 χλμ βορειοδυτικά των Ιωαννίνων. “Δεν μπορούμε να είμαστε καθησυχαστικοί και οι αρμόδιες αρχές και η τοπική κοινωνία οφείλουν να κινηθούν με βάση το χειρότερο σενάριο, ότι δεν ήταν ο κύριος σεισμός”, συμπληρώνει ο κ. Παπαζάχος.

Σεισμός στα Γιάννενα: Δείτε live τη σεισμική δραστηριότητα από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

«Η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά στην περιοχή των Ιωαννίνων», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αναπληρωτής καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Ευθύμιος Σώκος. Ωστόσο, όπως προσέθεσε, «θα πρέπει να περιμένουμε».

Σεισμός στα Γιάννενα: Την… έβγαλε στο αμάξι με το σκύλο! [pics]

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, σε δηλώσεις του έδωσε πληροφορίες για την σεισμική δραστηριότητα, η οποία συνεχίζεται στην περιοχή και -όπως είπε- διατάσσεται συνολικά σε μια διεύθυνση ΒΔ/ΝΑ κατά μήκος μιας ρηξηγενούς ζώνης η οποία απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων και εκτείνεται μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Μάλιστα εξέφρασε την εκτίμηση ότι η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται ακόμη και τώρα και ότι θα διαρκέσει αρκετές μέρες ακόμη, και διευκρίνισε πως προς το παρόν «δεν είναι δυνατόν να προδιαγράψουμε εάν θα εκδηλωθεί ένας μεγαλύτερος σεισμός ή εάν ο πρώτος σεισμός είναι ο κύριος».

Σεισμός στα Γιάννενα: Νύχτα τρόμου στις πλατείες!

Σεισμός στα Γιάννενα: Αισθητός και στην ελληνική μειονότητα της νότιας Αλβανίας

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε