Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σέριφος: Έσπασαν οι κάβοι λόγω των θυελλωδών ανέμων – Στον άερα η σκάλα επιβίβασης – video

Σέριφος: Έσπασαν οι κάβοι λόγω των θυελλωδών ανέμων – Στον άερα η σκάλα επιβίβασης – video

Το πλοίο βρίσκονταν πλαγιοδετημένο στην προβλήτα του λιμανιού της Σερίφου. Ο αέρας δυνάμωσε ξαφνικά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μείνει με ασφάλεια σταθερό εκεί που ήταν…

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε χθες το πρωί (05-05-2019) στο λιμάνι της Σερίφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έσπασαν οι κάβοι στο πλοίο με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τους ισχυρούς νότιους ανέμους που επικρατούσαν εκείνη την ώρα.

Το πλοίο βρίσκονταν πλαγιοδετημένο στην προβλήτα του λιμανιού της Σερίφου. Ο αέρας δυνάμωσε ξαφνικά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μείνει με ασφάλεια σταθερό εκεί που ήταν!

Αρχικά ένα σίδερο στο οποίο είχε δέσει τον έναν από τους κάβους έσπασε με αποτέλεσμα σε λίγα λεπτά να αποκολληθεί από την προβλήτα και να κρέμεται στη θάλασσα η σκάλα επιβίβασης.

Στο λιμάνι επικράτησε αναστάτωση, με το πλοίο και τους ναυτικούς να παλεύουν για περισσότερο από μία ώρα με τα μανιασμένα κύματα. Σε όλη αυτή τη διάρκεια, υπήρχε στην προβλήτα του λιμανιού, ένας μονάχα άνθρωπος που βοήθησε και έλυσε τους εναπομείναντες κάβους του πλοίου κι ενώ λουζόταν όλη η προβλήτα και ο ίδιος από τα κύματα με κίνδυνο της ζωής του.

Μέλος του πληρώματος που ήταν στην προβλήτα του λιμανιού αναγκάστηκε να επιβιβαστεί μέσα στο πλοίο με δαγκάνα φορτοεκφόρτωσης των υλικών που διέθετε το πλοίο, καθώς ο χειρίστης της, την μετέφερε προς την προβλήτα οπού και επιβιβάστηκε κάπως επεισοδιακά σε αυτήν, με την βοήθεια, του ηρωικού ανθρώπου, οποίος τυγχάνει να είναι και ο αντιδήμαρχος του νησιού, (Δημήτρης Ρώτας).

Τελικά όλα κύλησαν ομαλά και το πλοίο αναχώρησε για ένα πιο ασφαλές αγκυροβόλιο.

Πηγή: cyclades24.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις