Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Σέριφος: Καρχαρίας 3 μέτρων περνάει δίπλα από σκάφος – Δείτε το βίντεο

Σέριφος: Καρχαρίας 3 μέτρων περνάει δίπλα από σκάφος – Δείτε το βίντεο

Ο καρχαρίας πλησίασε το σκάφος και η παρέα που βρισκόταν πάνω άρχισε να καταγράφει τις εικόνες. Η Σέριφος συζητάει τα όσα έγιναν πριν από λίγες μέρες…

Η Σέριφος ήταν το νησί που επέλεξαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και ο καρχαρίας που είδαν να πλησιάζει στο σκάφος τους, θα είναι αναμφίβολα μια από τις εικόνες που θα κρατήσουν. Η παρέα σάστισε αρχικά όμως στη συνέχεια κάποιοι ξεκίνησαν να καταγράφουν τις εικόνες στο Αιγαίο. Με το πτερύγιο να ξεχωρίζει και τους τουρίστες να βλέπουν το μεγάλο ψάρι να κάνει κύκλους.

Το βίντεο ντοκουμέντο με την εμφάνιση καρχαρία στις θάλασσες της Σερίφου, προβλήθηκε στην εκπομπή “Το Πρωινό” του ΑΝΤ1. Στο βίντεο, μία παρέα νεαρών πάνω σε σκάφος, αποτύπωσαν το πέρασμα του τεράστιου ψαριού που έφτανε τα τρία περίπου μέτρα και πέρασε από δίπλα τους.

Για την εμφάνιση καρχαριών στις θάλασσες της Ελλάδας, μίλησε στην εκπομπή, ο καθηγητής βιολογίας του ΑΠΘ, ισχυολόγος, Θανάσης Τσίκληρας και έδωσε απαντήσεις σχετικά με του καρχαρίες στην Ελλάδα, αλλά και οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνει κανείς αν έρθει αντιμέτωπος με αυτό το τεράστιο ψάρι.

Όπως είπε δεν είναι λευκός καρχαρίας, πολύ πιθανό είναι να είναι γλαυκοκαρχαρίας, ο οποίος φτάνει μέχρι τα 4 μέτρα μήκος, με μέγιστο βάρος τα 250 κιλά. «Είναι θηρευτής κορυφαίος, όπως σχεδόν όλα τα ήδη καρχαριών πλην συγκεκριμένων. Μπορεί να επιτεθεί αν προκληθεί.

Από τον Αριστοτέλη έχει περιγραφεί η εμφάνιση λευκού καρχαρία. Έχουμε πολλα ήδη, αλλα η συχνότητα που τους εντοπίζουμε είναι πολύ αραιές” είπε και συνέχισε τονίζοντας ότι οι λευκοι καρχαρίες βρίσκονται σε όλες τις θάλασσες.

Αν κανείς συναντήσει καρχαρία, η βασική συμβουλή είναι “να μην προκαλέσει το ζώο και να βρισκεται όσο το δυνατόν πιο μακριά, να μην έρθει σε επαφή».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις