Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σέρρες: Επεισοδιακή υποδοχή στον Παναγιώτη Κουρουμπλή – Οργή λαού με ύβρεις, χειρονομίες και κατάρες [vid]

Σέρρες: Επεισοδιακή υποδοχή στον Παναγιώτη Κουρουμπλή – Οργή λαού με ύβρεις, χειρονομίες και κατάρες [vid]

– Χαμός πριν και κατά τη διάρκεια της παρέλασης στις Σέρρες με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή
– Ο υπουργός αποδοκιμάστηκε έντονα από κατοίκους που τον περίμεναν με άγριες διαθέσεις
– Κάποιοι τον έφτυσαν και οι περισσότεροι άρχισαν να βρίζουν για τη συμφωνία των Πρεσπών
– “Προδότη για 30 αργύρια πουλήσατε τη Μακεδονία” του φώναζε το οργισμένο πλήθος
– “Η Ελλάδα γίνεται κυρίαρχη δύναμη στα Βαλκάνια” είπε λίγο αργότερα ο κύριος Κουρουμπλής

Με άγριες διαθέσεις περίμενε το πλήθος τον Παναγιώτη Κουρουμπλή στις Σέρρες, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 105 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. Τόσο κατά την άφιξή του στον Καθεδρικό Ναό της πόλης, όσο και κατά την κατάθεση στεφάνων, δεκάδες άτομα όλων των ηλικιών τον έβριζαν και φώναζαν «προδότη για 30 αργύρια πουλήσατε τη Μακεδονία».

Η αρχή έγινε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων, στο άγαλμα του Εμμανουήλ Παππά, στην πλατεία Ελευθερίας Σερρών. Μόλις ήρθε η ώρα του Παναγιώτη Κουρουμπλή, το οργισμένο πλήθος άρχισε να αποδοκιμάζει, με τον υπουργό να συνεχίζει ανέκφραστος.

Αποδοκιμασίες στον Παναγιώτη Κουρουμπλή στις Σέρρες

Ο δεύτερος γύρος των αποδοκιμασιών

Πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι για να παρακολουθήσουν την παρέλαση στο κέντρο των Σερρών αποδοκίμασαν έντονα τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και την ώρα που κατευθυνόταν προς την εξέδρα των επισήμων, για την συμφωνία της κυβέρνησης σχετικά με το όνομα της πΓΔΜ.

«Προδότες, προδότη, η συντριβή έρχεται Κουρουμπλή» φώναξαν στον υπουργό Ναυτιλίας, ο οποίος προσπάθησε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να συνεχίσει την πορεία του.

Τελικά ο κύριος Κουρουμπλής κατάφερε να φτάσει στην εξέδρα των επισήμων με τους διαδηλωτές να περιορίζονται από την αστυνομία αρκετά μέτρα πιο μακριά.

Η απάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προκάλεσε τους πάντες να μάθουν την ιστορία της οικογένειάς του, ενώ μίλησε για οργανωμένες «ομάδες» που προκαλούν αυτό το κλίμα, χωρίς πάντως να τις κατονομάσει.

Gepostet von Infonews24.gr am Freitag, 29. Juni 2018

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε αρχικά πως ως άνθρωπος κατανοεί το συναίσθημα των ανθρώπων και τον διαφορετικό τρόπο προσέγγισης στην έννοια του πατριωτισμού. Στη συνέχεια υπερασπίστηκε τη συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας πως δίνει πάρα πολλά στοιχεία τα οποία η Ελληνική πλευρά διεκδικούσε όλα αυτά τα χρόνια.

«Τους αποκόπτει από τα ζητήματα του αλυτρωτισμού και καθιερώνει και διεθνοποιεί τα σύνορα της Ελλάδας. Η Ελλάδα δεν ζητά από κανέναν και δεν παραχωρεί σε κανέναν. Και βεβαίως εγώ θέλω σε όλους αυτούς τους καλούς πατριώτες που διαμαρτύρονται να τους ρωτήσω ήρεμα και να σκεφτούν. Συμφέρει την Ελλάδα η διάλυση αυτού του κράτους; Αν μου πουν ότι συμφέρει εγώ θα είμαι μαζί τους,» υπογράμμισε ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος απέδωσε τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν σήμερα στις Σέρρες, στον παρορμητισμό, που δεν έχει ως βάση την ηρεμία.

Κορουμπλής: “Η Ελλάδα γίνεται κυρίαρχη δύναμη στα Βαλκάνια”

«Εγώ είμαι ο προδότης και δεν είναι εκείνοι που έδωσαν το όνομα Μακεδονία σε 140 χώρες; Ο Τσίπρας το έδωσε σε 140 χώρες; Η Ελλάδα δεν απειλείται από αυτό το έθνος. Η Ελλάδα με αυτή την απόφαση γίνεται κυρίαρχη δύναμη στα Βαλκάνια. Κάποιοι προσπαθούν να καπηλευθούν αυτή την υπόθεση και παίζουν με το συναίσθημα του λαού.

Πηγή: Τηλεόραση ΣΚΑΪ, info24.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις