Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σέρρες: Εργασίες αποκατάστασης βλαβών στις θύρες του φράγματος Λιθοτόπου της λίμνης Κερκίνης!

Σέρρες: Εργασίες αποκατάστασης βλαβών στις θύρες του φράγματος Λιθοτόπου της λίμνης Κερκίνης!

Εργασίες αποκατάστασης βλαβών πραγματοποιήθηκαν στις θύρες του φράγματος Λιθοτόπου της λίμνης Κερκίνης. Συγκεκριμένα η υποδιεύθυνση τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών είχε πραγματοποιήσει…

αυτοψία στο θυρόφραγμα 3 και είχε διαπιστώσει βλάβη ενώ ζήτησε την κατεπείγουσα αποκατάστασή της λόγω έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας. Παράλληλα, με έγγραφά της, η ελληνική πρεσβεία στη Σόφια της Βουλγαρίας, σημείωνε τους κινδύνους που εγκυμονεί η άνοδος της στάθμης των υδάτων που εισέρχονται στην Ελλάδα και την πιθανότητα εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.

Κατά τη διάρκεια του σχετικού έργου, έγινε αντικατάσταση των συρματόσχοινων του θυροφράγματος, η λειτουργία του οποίου, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Γιάννη Μωϋσιάδη, είναι ιδιαίτερα σημαντική ώστε να ρυθμίζεται η στάθμη των υδάτων και να αποφεύγονται πλημμύρες.

“Δεν επρόκειτο για ένα δύσκολο έργο, καθώς ήταν υπόθεση μερικών ημερών η αντικατάσταση των αλυσίδων που συγκρατούν και ανεβοκατεβάζουν τις πόρτες. Ωστόσο από άποψη σημασίας ήταν ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο καθώς διασφαλίζει τη λειτουργικότητα της θύρας του φράγματος” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μωϋσιάδης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις