Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σέρρες: Η άγνωστη ζωή του καθηγητή που συνελήφθη – Φοιτήτριες μιλούν για αίσχη και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων!

Σέρρες: Η άγνωστη ζωή του καθηγητή που συνελήφθη – Φοιτήτριες μιλούν για αίσχη και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων!

– Πειθαρχική δίωξη αποφάσισε να ασκήσει η Σύγκλητος του ΤΕΙ Σερρών στον καθηγητή
– Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για τον καθηγητή που συνελήφθη
– Μια νέα αποκαλυπτική μαρτυρία στο NewsIt.gr “μας βάζει” στο νοσηρό κλίμα του μαθήματος
– Από το 2004 υπήρχαν καταγγελίες για εκείνον χωρίς να έχει ολοκληρωθεί καμία έρευνα

Ο θόρυβος στις Σέρρες από τη σύλληψη του καθηγητή είναι αδύνατον να κοπάσει. Φοιτητές, φοιτήτριες αλλά και γονείς που πλήρωναν για να πάρουν πτυχίο τα παιδιά τους, καταθέτουν ο ένας μετά τον άλλο. Η έρευνα όμως καθυστέρησε χαρακτηριστικά. Είναι ενδεικτικό ότι καταγγελίες για τη δράση του 59χρονου υπήρχαν από το 2004 ενώ το 2011 πύκνωσαν, χωρίς να γίνει απολύτως τίποτα. Αποτέλεσμα ήταν ο καθηγητής των ΤΕΙ όχι μόνο να συνεχίζει ακάθεκτος, αλλά να πιστεύει πως δεν κινδυνεύει από κανέναν.

Οι φοιτητές στο ΤΕΙ ήδη από το 2004 ήξεραν για το τι ζητούσε ο καθηγητής με το περουκίνι απο τους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Στους μεν ζητούσε χρήματα για να περάσουν το μάθημα και στις κοπέλες ραντεβού για να καταλήξουν στο κρεβάτι του. Από το τότε κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά με την περίπτωσή του.

Πειθαρχική δίωξη στον καθηγητή που συνελήφθη

Πειθαρχική δίωξη αποφάσισε να ασκήσει η Σύγκλητος του ΤΕΙ Σερρών για τον καθηγητή που κατηγορείται ότι χρηματιζόταν και παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτητές και φοιτήτριες με αντάλλαγμα να τους περάσει στα μαθήματα. Σύμφωνα με δηλώσεις του πρύτανη του ΤΕΙ στον ΑΝΤ1, θα ζητηθεί ο καθηγητής να απαλλαχθεί από τα καθήκοντά του, ενώ σε κάθε περίπτωση, η Σύγκλητος αποφάσισε να συμβαδίσει με όποια απόφαση λάβει το υπουργείο Παιδείας. Ο καθηγητής θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί για τις κατηγορίες δωροδοκίες που τον βαραίνουν.

Την ίδια ώρα, οι καταγγελίες σε βάρος του πληθαίνουν λεπτό με λεπτό, καθώς όπως φαίνεται «άνοιξε ο ασκός του Αιόλου» και οι φοιτητές άρχισαν να μιλούν.

Φοιτήτρια: Αυτά συνέβαιναν μέσα στο μάθημα

Ακόμα μία φοιτήτρια που μιλάει στο NewsIt.gr περιγράφει τα όσα συνέβαιναν στις αίθουσες του ΤΕΙ. Όταν ο καθηγητής έμπαινε για να κάνει μάθημα. Όπως μας λέει τα υπονοούμενα προς τις φοιτήτριες διαδέχονταν το ένα το άλλο όπως και οι διακοπές. “Φαινόταν σαν να μελετούσε τις φωτογραφίες μας στο σπίτι του. Σε ένα από τα πρώτα μαθήματα με είπε με το ονοματεπώνυμό μου και απόρησα. Με το πέρασμα των ημερών έμαθα για τα όσα έκανε και άρχισα να τα συνδυάζω.”

Αρκεί μια γρήγορη ματιά στο προφίλ που διατηρούσε ο καθηγητής με το περουκίνι στο facebook, για να καταλάβει κάποιος ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, είχε συχνές εξόδους με φοιτήτριές του.

Το προφίλ του είναι γεμάτο με φωτογραφίες και μηνύματα φοιτητών και… κάποια ταξίδια με νεαρές παρουσίες. Ενδεχομένως φοιτήτριες κι εκείνες.

Οι διαδικτυακοί φίλοι του ξεπερνούν τους 1.000 και φυσικά ανάμεσά τους είναι πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες.

Ήταν κοινό μυστικό εδώ και χρόνια στο ΤΕΙ: Αν δεν πλήρωνες σε χρήμα ή σε είδος -για τις κοπέλες- μάθημα του καθηγητή δεν περνούσες. Η τρίτη εκδοχή, ήταν να πας στο φροντιστήριο του ζευγαριού στις Σέρρες (που τώρα είναι συγκατηγορούμενοι του καθηγητή). Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha μάλιστα, εκτός από τις καταγγελίες των φοιτητών, υπάρχουν και τουλάχιστον 150 καταγεγραμμένες συνομιλίες στα χέρια της Αστυνομίας, που «καίνε» τον καθηγητή και τους συγκατηγορούμενούς του.

«Δεν ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας όσον αφορά τα ακαδημαϊκά καθήκοντα» δήλωσε κατηγορηματικά, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Χασάπης, αναφερόμενος στον καθηγητή του ιδρύματος, που συνελήφθη κατηγορούμενος για εμπλοκή σε υποθέσεις δωροληψίας και εκβιασμού φοιτητών.

Ο κ. Χασάπης ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο νομικός σύμβουλος του ΤΕΙ, το οποίο εδρεύει στις Σέρρες, επικοινώνησαν με τη νομική σύμβουλο του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, την κυρία Τομαρά και τόνισε: «Oφείλουμε αυτή τη στιγμή να διασφαλίσουμε το ακαδημαϊκό περιβάλλον στο ίδρυμα και να μην επιτρέψουμε σε έναν άνθρωπο, στον οποίο προσάπτονται όλα αυτά τα πράγματα, να αναστατώνει το ίδρυμά μας. Πρώτα αποδεικνύεις ότι είσαι αθώος και μετά ξαναμπαίνεις στο αμφιθέατρο».

Από την πλευρά του, ο τέως πρύτανης του εκπαιδευτικού ιδρύματος και κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, Δημήτρης Πασχαλούδης, υπογράμμισε ότι είχαν γίνει ενέργειες και στο παρελθόν, για να σταματήσει η δράση του συγκεκριμένου καθηγητή δίχως όμως αποτέλεσμα.

«Αν έδειχνες στήθος πέρναγες»

Φοιτήτρια που αναγκάστηκε να πληρώσει είναι αποκαλυπτική. Η ταρίφα όπως μας λέει ήταν 250 ευρώ για το κάθε μάθημα. «Εγώ χρωστούσα 9 μαθήματα και πλήρωσα 2.250 ευρώ. Επειδή οι γονείς μου δεν είχαν χρήματα αναγκάστηκα να δουλέψω. Ζήτησα να μου κάνει μια καλύτερη τιμή αλλά αρνήθηκε» λέει στο newsIT.gr και συνεχίζει…

«Ήξερα ότι πολλές φοιτήτριες ήταν αναγκασμένες να βγουν μαζί του. Μου είχαν πει πως αν πάω και δείξω λίγο στήθος θα περάσω το μάθημα. Εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο και γι’ αυτό πλήρωσα».

Πατέρας φοιτήτριας που έπεσε στα δίχτυα του καθηγητή μιλάει στο NewsIt.gr. Όπως μας λέει ο 59χρονος την έκοβε συνεχώς σε 9 μαθήματα και έτσι κλήθηκε να πληρώσει. Αν και συνταξιούχος βρήκε τα 2.250 ευρώ που ζητούσε ο κατά τα άλλα εκπαιδευτικός και του τα έδωσε.

«Μετά το παιδί μου θα περνούσε και λευκή κόλλα να έδινε. Ο καθηγητής της είχε προτείνει να βγούνε πριν του δώσει τα χρήματα αλλά το παιδί μου αρνήθηκε. Στη συνέχεια την έκοβε συνεχώς. Έπρεπε να πληρώσουμε και αυτό ήταν κοινό μυστικό».

Για καταγγελίες επικοινωνήστε μαζί μας στο: info@newsit.gr

Στο μεταξύ και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο συγκεκριμένος καθηγητής φέρεται να είχε στήσει μια ολόκληρη φάμπρικα του σεξ στο ΤΕΙ που έκανε μάθημα, καθώς τις φοιτήτριες που του είχαν “γυαλίσει”, τις έκοβε στο μάθημα του και στην συνέχεια ζητούσε μια απλή…. “εξυπηρέτηση” από αυτές προκειμένου να τις περάσει.

Οι κινήσεις του καθηγητή με το περουκίνι ήταν γνωστές στους περισσότερους φοιτητές, ενώ παράλληλα οι καταγγελίες που φέρεται να είχαν γίνει σε βάρος του ήταν δεκάδες, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχει υπάρξει αποτέλεσμα, μέχρι που μπλέχτηκε στο παιχνίδι η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, βάζοντας ένα τέλος στην δραστηριότητα του καθηγητή και των συνεργών του, οι οποίοι στην κυριολεξία είχαν θησαυρίσει από τα “ιδιαίτερα” μαθήματα που τους έστελνε ο καθηγητής με το περουκίνι…πάντα βέβαια με το αζημίωτο.

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν φοιτητές στα ΤΕΙ Σερρών κατήγγειλαν, πως ο καθηγητής τους είχε κόψει στο μάθημα του στην εξεταστική και εμμέσως πλην σαφώς τους πρότεινε να πάνε σε ένα συγκεκριμένο φροντιστήριο να παρακολουθήσουν μαθήματα και αφού πληρώσουν την ταρίφα των 250 ευρώ, τότε σίγουρα θα περάσουν το μάθημα του και μάλιστα με πολύ καλό βαθμό.

Οι δυο φοιτητές αρχικά αντέδρασαν και ζήτησαν επανεξέταση των γραπτών τους, για να λάβουν βέβαια αρνητική απάντηση. Έτσι και αφού κατάλαβαν πως δεν θα βγάλουν άκρη και θα αναγκαστούν να πληρώσουν, εμμέσως βέβαια, στον καθηγητή “φακελάκι”, αποφάσισαν να δώσουν μιαν οριστική λύση, απευθυνόμενοι στην Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χρήματα που θα έδιναν στο φροντιστήριο για τα δήθεν μαθήματα που θα έκαναν οι δυο φοιτητές – “βιτρίνα” δηλαδή για δικαιολογούνται τα ποσά μέσω των δήθεν μαθημάτων – και κανόνισαν το ραντεβού, ώστε να δώσουν το “φακελάκι” στους συνεργούς του καθηγητή.

Την στιγμή που ο συνεργός του καθηγητή με το περουκίνι παραλάμβανε τα χρήματα, επενέβησαν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν, ενώ ένα δεύτερο κλιμάκιο Αστυνομικών συνελάμβανε ταυτόχρονα τον “καθηγητή φακελάκι” και μάλιστα μέσα στο γραφείο του στα ΤΕΙ.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις