Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σέρρες: «Η εταιρία δεν τήρησε κανένα μέτρο ασφαλείας» – Ο διευθυντής του σχολείου για τη φονική έκρηξη στο λεβητοστάσιο

Σέρρες: «Η εταιρία δεν τήρησε κανένα μέτρο ασφαλείας» – Ο διευθυντής του σχολείου για τη φονική έκρηξη στο λεβητοστάσιο

Η αλλαγή στα συστήματα θέρμανσης που προκάλεσε την έκρηξη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο στις Σέρρες που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 11χρονος Βασίλης, έγινε χωρίς να τηρηθεί κανένας κανόνας ασφαλείας από την πλευρά της εταιρείας. Αυτό δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου που μίλησε στο newsit.gr.

Στην κύρια αιτία που προκάλεσε την ανείπωτη τραγωδία με θύμα τον Βασίλη, μαθητή της ΣΤ’ τάξης στο 9ο Δημοτικό στις Σέρρες με τη φονική έκρηξη στο λεβητοστάσιο και τον τραυματισμό ακόμα δύο παιδιών, αναφέρεται ο διευθυντής της σχολικής μονάδας, Νικόλαος Τσιώτσιος, που μίλησε στο newsit.gr.

«Έπρεπε να μπουν για να κάνουν τη μεταβολή του λέβητα από πετρέλαιο στη γεωθερμία και έγινε αυτό που έγινε. Τη γεωθερμία δεν την επιλέξαμε εμείς σαν σχολείο, μας επιβλήθηκε, μια χαρά λειτουργούσε το σχολείο με το καλοριφέρ, και ζεσταινόμασταν κιόλας. Από την στιγμή που ήρθαν να αποκαταστήσουν την θέρμανση στο σχολείο δεν μπορούσαν να μην μπουν μέσα. Και ήρθαν από τον δήμο αυτοί οι άνθρωποι, δεν ‘πέσαν από τον ουρανό».

Σέρρες: «Έπρεπε να ‘ρθουν Σάββατο, δεν ήρθαν…»

Παράλληλα, ο διευθυντής, Νικόλαος Τσιώτσιος, μάς αναφέρει ότι είναι συντετριμμένος, ενώ δηλώνει ότι δεν είναι άφαντος μετά το τραγικό περιστατικό και ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την έρευνα της πραγματογνωμοσύνης. «Ακούω ότι ο διευθυντής είναι άφαντος. Δεν είμαι. Είμαι στο σχολείο μου μαζί με τον σύλλογο διδασκόντων. Μακάρι να μην είχε γίνει αυτό. Αν είχε γίνει μόνο η ζημιά χωρίς να έχουμε ανθρώπινη απώλεια, ήξερα τις κινήσεις μου πολύ καλά . Αυτή τη στιγμή έχω γονατίσει, προσπαθώ να μαζέψω τις δυνάμεις μου. Δεν είναι εύκολο. Δεν μπορώ να αποδώσω ευθύνες σε κανέναν, αν και υποθέτω πράγματα. Αυτά θα βγούνε όταν ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη, η έρευνα. Δεν δίνει το σχολείο πρόσβαση. Αυτοί ήρθαν για να κάνουν μία συγκεκριμένη εργασία, όπως έρχεται συντηρητής του καλοριφέρ. Έπρεπε να ‘ρθουν Σάββατο, δεν ήρθαν. Ως συνήθως έρχονται την ώρα που θέλουν αλλά όταν το σχολείο είναι κρύο και πρέπει να θερμανθεί, είμαι αναγκασμένος να τους βάλω μέσα για να ζεσταθούν τα παιδιά».

Όπως αναφέρει μιλώντας στο newsit.gr, «έπρεπε να έρθουν χθες (σ.σ. 05.12.2022) για να αλλάξουν το σύστημα θέρμανσης, το οποίο έγινε χωρίς την τήρηση κανενός κανόνα ασφάλειας. Αυτό, όμως, εγώ δεν μπορώ να το γνωρίζω. Η τήρηση των κανόνων ασφαλείας δεν είναι του διευθυντή της σχολικής μονάδας, είναι της εκάστοτε εταιρείας που αναλαμβάνει ένα έργο».

Σέρρες: «Καλό ταξίδι Βασίλη…»!

Την ίδια ώρα, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει:

«Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 9ου δημοτικού Σερρών εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στην οικογένεια του αδικοχαμένου μαθητή του σχολείου μας καθώς και στις οικογένειες των άλλων 2 μαθητών που τραυματίστηκαν. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουμε τον αφόρητο πόνο της σχολικής κοινότητας καθώς και την οργή μας για τον αδόκητο θάνατο του μικρού Βασίλη. Απαιτούμε την απόδοση ευθυνών στους πραγματικά υπαίτιους αυτής της ασύλληπτης τραγωδίας. Καλό ταξίδι Βασίλη…».

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης, Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις