Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Σέρρες: Κυβερνητική διάψευση για το κόστος της δομής στο Κλειδί Σερρών! Το δημοσίευμα και η σύγκριση

Σέρρες: Κυβερνητική διάψευση για το κόστος της δομής στο Κλειδί Σερρών! Το δημοσίευμα και η σύγκριση

Για «ανακριβή στοιχεία» κάνει λόγο το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου απαντώντας σε δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για το κόστος κατασκευής της δομής φιλοξενίας στο Κλειδί του Δήμου Σιντικής στις Σέρρες

Η εφημερίδα αναδημοσιεύει στοιχεία της σερραϊκής ιστοσελίδας, σύμφωνα με τα οποία ο προϋπολογισμός κατασκευής της προσφυγικής δομής στο Κλειδί του δήμου Σιντικής Σερρών ανέρχεται σε 3,7 εκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (2,98 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ΦΠΑ) και η δομή προορίζεται για 750 άτομα, οπότε παρατηρεί ότι το κόστος ανά ωφελούμενο υπολογίζεται σε περίπου 4.900 ευρώ. Επίσης, αναφέρει ότι για την κατασκευή προσκλήθηκε μόνο μία εταιρεία.

Το υπουργείο Μετανάστευσης διευκρινίζει ότι ο προϋπολογισμός του έργου όντως ανέρχεται σε 2,98 εκατομμύρια ευρώ συν ΦΠΑ, ωστόσο η δομή έχει χωρητικότητα 1.500 θέσεις, οπότε το ορθό συνολικό κόστος ανά ωφελούμενο είναι 2.466 ευρώ μαζί με ΦΠΑ.

Επίσης, το υπουργείο παραθέτει στοιχεία για την κατασκευή της δομής φιλοξενίας της Μαλακάσας, που δημιουργήθηκε την ίδια περίοδο, επισημαίνοντας ότι ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3,5 εκατομμύρια ευρώ συν ΦΠΑ και η δομή έχει χωρητικότητα 1.500 θέσεις, οπότε το συνολικό κόστος ανά ωφελούμενο είναι 2.904 ευρώ με ΦΠΑ.

Στην απάντησή του το υπουργείο παρατηρεί εξάλλου, ότι «αντίστοιχης χωρητικότητας δομές που είχαν κατασκευαστεί την προηγούμενη περίοδο είχαν κοστίσει 3.050 ευρώ προ ΦΠΑ ανά ωφελούμενο (2018- Μαλακάσα Ι) και 3.833 ευρώ προ ΦΠΑ ανά ωφελούμενο (2019-Σάμος)».

Τέλος, το υπουργείο τονίζει ότι «οι δομές στη Μαλακάσα και τη Σιντική Σερρών έχουν υποβληθεί για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις