Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Σέρρες: Οι ποινές για τη φονική έκρηξη σε σχολείο που σκότωσε τον 11χρονο Βασίλη

Σέρρες: Οι ποινές για τη φονική έκρηξη σε σχολείο που σκότωσε τον 11χρονο Βασίλη

Ένας μαθητής μόλις 11 ετών άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο προαύλιο του σχολείου του στις Σέρρες, την ώρα που βρισκόταν σε διάλειμμα του ολοήμερου προγράμματος, ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του σχολείου.

Την επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ και την προσωρινή ανάκληση της άδειας για τρεις μήνες, από 1-2-2024 μέχρι 30-4-2024, στον μηχανολόγο – μηχανικό αποφάσισε η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, για το δυστύχημα που σημειώθηκε στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών τον Δεκέμβριο του 2022 και που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας μαθητής.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε για παροχή υπηρεσιών κακής ποιότητας, εξαιτίας των οποίων προκλήθηκε το δυστύχημα, με την απόφαση να επισημαίνει πως ο μηχανολόγος μηχανικός ως πρόσωπο που είχε το δικαίωμα σε εγκαταστάσεις καύσης- λέβητες, είχε την υποχρέωση, μετά τις εργασίες τροποποίησης που πραγματοποίησε στο λεβητοστάσιο του σχολείου, να θέσει σε λειτουργία ή επαναλειτουργία τον λέβητα, μόνον όταν είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και είχε διαπιστώσει ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις, ασφαλούς λειτουργίας.

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται πως ο μηχανολόγος μηχανικός δεν προέβη στις παραπάνω ενέργειες και δεν εξασφάλισε την ασφαλή λειτουργία του λέβητα πετρελαίου που βρισκόταν στο λεβητοστάσιο, στο πίσω μέρος του αύλειου στεγασμένου χώρου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.

Όταν αυτός τέθηκε σε λειτουργία προκλήθηκε η έκρηξη του, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ανήλικου μαθητή και τον τραυματισμό δύο άλλων μαθητών που προαυλίζονταν πλησίον αυτού.

Εντωμεταξύ, σημαντικά ήταν τα ευρήματα της αυτοψίας που διενέργησε τον Μάρτιο η αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, παρουσία του Διευθυντή του σχολείου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις