Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σέρρες: Πατέρας και κόρη έκρυβαν ένα μικρό θησαυρό – «Τεράστιας σημασίας τα αρχαία νομίσματα»

Σέρρες: Πατέρας και κόρη έκρυβαν ένα μικρό θησαυρό – «Τεράστιας σημασίας τα αρχαία νομίσματα»

Οι έρευνες της αστυνομίας στις Σέρρες για αρχαία, έβγαλαν λαβράκι. Τι βρέθηκε στα σπίτια που έμεναν πατέρας και κόρη…

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ερευνών για τον εντοπισμό ατόμων που κατέχουν παράνομα αρχαία αντικείμενα, εντόπισαν χθες το πρωί (21-12-2021), σε περιοχές του Νομού Σερρών και συνέλαβαν δύο άτομα ηλικίας 61 και 36 ετών. Πατέρας και κόρη όπως διαπιστώθηκε.

Σε βάρος των δύο ατόμων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις κατοικίες των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

547 νομίσματα αναγόμενα στην αρχαιότητα, που χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα π.Χ. και εμπίπτουν στις σχετικές προστατευτικές διατάξεις, εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό τους, πλήθος βιβλίων και εγγράφων με αντικείμενο τα αρχαία νομίσματα, ηλεκτρονικός υπολογιστής, 4 συσκευές αποθήκευσης usb και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών πρόκειται για νομίσματα τεράστιας αρχαιολογικής σημασίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις