Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Σέρρες: Σε κατάσταση σοκ τα παιδιά που είδαν τον 11χρονο μετά την έκρηξη – «Κανείς ψυχολόγος δεν επικοινώνησε μαζί μας»

Σέρρες: Σε κατάσταση σοκ τα παιδιά που είδαν τον 11χρονο μετά την έκρηξη – «Κανείς ψυχολόγος δεν επικοινώνησε μαζί μας»

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία στις Σέρρες μετά την έκρηξη του λέβητα στο 9ο που στοίχισε τη ζωή σε ένα 11χρονο αγόρι και στον τραυματισμό άλλων δυο μαθητών.

Μετά το τραγικό συμβάν στις Σέρρες σε κατάσταση σοκ βρίσκονται τόσο οι συμμαθητές και φίλοι του 11χρονου όσο και οι γονείς που έτρεξαν πανικόβλητοι στο σχολείο, χωρίς να ξέρουν αν τα παιδιά τους είναι καλά ή έχουν τραυματιστεί.

Μάλιστα σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε μια μητέρα μαθητή του 9ου δημοτικού σχολείου στις Σέρρες καθώς όπως τονίζει τα παιδιά που έπαιζαν μαζί με τον άτυχο 11χρονο, τον είδαν και μετά την έκρηξη και βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και μέχρι τώρα δεν έχουν λάβει καμία ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς.

Όπως τονίζει τα παιδιά μαζεύτηκαν σε ένα σπίτι γεμάτα μουτζούρες και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ενώ σε παρόμοια φάση είναι και οι γονείς που από τη μία στιγμή στην άλλη κόντεψαν να χάσουν τα παιδιά τους.

Οι γονείς καταγγέλλουν, ότι μέχρι στιγμής κανείς ψυχολόγος δεν επικοινώνησε μαζί τους για να παρέχει την απαραίτητη στήριξη σύμφωνα με το epiloges.tv.

Ανείπωτη τραγωδία, τεράστια «γιατί»

Το αντίο στον 11χρονο μαθητή μετά τη φονική έκρηξη στο σχολείο του είναι βαρύ, ασήκωτο για την οικογένεια του, τους δασκάλους, τους συμμαθητές του, για όλο το πανελλήνιο.

Η πόρτα του λεβητοστάσιου εκσφενδονίστηκε σε απόσταση 40 μέτρων και σκότωσε τον μαθητή της 6ης δημοτικού. Ήταν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και τη στιγμή που εξερράγη ο λέβητας βρίσκονταν στο προαύλιο για διάλειμμα μόνο μαθητές του ολοήμερου. Λίγη ώρα νωρίτερα θα βρίσκονταν εκεί όλα τα παιδιά του σχολείου και πέντε λεπτά αργότερα οι μαθητές θα βρίσκονταν στις τάξεις τους.

«Ο Βασίλης εκείνη τη μέρα δεν ήθελε να πάει σχολείο» αποκαλύπτει ο θείος του

Άλλα δυο παιδιά 6 και 10 ετών τραυματίστηκαν από την έκρηξη. Δεν κινδύνευσε ευτυχώς η ζωή τους χρειάστηκε ωστόσο ο 6χρονος να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Πριν από τη φονική έκρηξη, τεχνικό συνεργείο είχε βρεθεί στο λεβητοστάσιο για τη μετατροπή του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας.

Ακολούθησε πινγκ πονγκ ευθυνών ανάμεσα σε δήμο και διεύθυνση του σχολείου για το πώς οι τεχνικοί βρίσκονταν στο λεβητοστάσιο για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης σε ώρα λειτουργίας του σχολείου κάτι που απαγόρευε η σύμβαση που είχε υπογραφεί με τον δήμο Σερρών.

«Δεν γινόταν να μη μπουν μέσα. Κι ήρθαν από το Δήμο αυτοί οι άνθρωποι. Η τήρηση των κανόνων ασφαλείας δεν είναι του διευθυντή της σχολικής μονάδας είναι της εκάστοτε εταιρίας που αναλαμβάνει ένα έργο» δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου, Νικόλαος Τσιότσιος.

Τα ερωτήματα που ζητούν άμεσα απαντήσεις παραμένουν. Δικαίωση για το αδικοχαμένο παιδί τους ζητούν οι γονείς του 11χρονου και να είναι αυτή η τελευταία τραγωδία σε σχολείο.

Δύο συλλήψεις

Δυο άνδρες συνελήφθησαν από αστυνομικούς για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια μετά τον θάνατο 11χρονου μαθητή μέσα στο 9ο Δημοτικό σχολείο της πόλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας πρόκειται για τους υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας σε δημοτικό σχολείο στην πόλη των Σερρών, όπου χθες το μεσημέρι σημειώθηκε έκρηξη σε λεβητοστάσιο του σχολείου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών του σχολείου.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Σημειώνεται, πώς, ήδη, σήμερα το πρωί ορίστηκε ειδικός πραγματογνώμονας, ο οποίος θα διερευνήσει τα ακριβή αίτια της έκρηξης του λεβητοστάσιου ώστε στη συνέχεια να εκδώσει το σχετικό πόρισμα.

Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 11χρονου στο Α’ Νεκροταφείο Σερρών, ενώ μηνύματα συμπαράστασης καταφτάνουν από παντού για την οικογένειά του, που εγκαταστάθηκε από την Αθήνα στις Σέρρες, τόπο καταγωγής της μητέρας, πριν από μερικά χρόνια, σε αναζήτηση καλύτερης ποιότητας ζωής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις