Site icon NewsIT

Σέρρες: Σπείρα Βούλγαρων «αετονύχηδων» εξαπατούσε ανυποψίαστες γυναίκες με το κόλπο των δήθεν τροχαίων

04.11.2023 | 14:28
Σέρρες: Σπείρα Βούλγαρων «αετονύχηδων» εξαπατούσε ανυποψίαστες γυναίκες με το κόλπο των δήθεν τροχαίων

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από δίμηνη αστυνομική έρευνα, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται σε μεγάλη υπόθεση απάτης, απιστίας, κατάχρησης και «ξεπλύματος μαύρου χρήματος» σε βάρος του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε από χθες (08.03.2012) το πρωί, σε περιοχές της Αττικής και της Λακωνίας, συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή, συνολικά έξι άτομα και συγκεκριμένα τέσσερις γυναίκες υπάλληλοι του ΙΚΑ και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται μία ακόμα γυναίκα, πρώην υπάλληλος του ΙΚΑ, καθώς και απροσδιόριστος, μέχρι τώρα αριθμός συμμετόχων, ασφαλισμένων του Ιδρύματος. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, καθώς και τη θέση τους σε διαφορετικά Τμήματα του ιδίου Υποκαταστήματος του ΙΚΑ, που εδρεύει σε περιοχή της Αττικής, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, εγκρίνοντας παράνομα και χορηγώντας διάφορα χρηματικά ποσά, σε άτομα (ασφαλισμένους ή μη του Ιδρύματος). Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των εμπλεκομένων στην Αττική και τη Λακωνία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό των (966.900) ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500, 200, 100 και 50 ευρώ, 4 φύλλα επιταγών συνολικής αξίας 110.000 ευρώ, 45 ατομικά βιβλιάρια διαφόρων ασφαλισμένων του ΙΚΑ, καρτέλες ενσήμων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, 13 σφραγίδες υποκαταστήματος του ΙΚΑ, διαφόρων Τμημάτων, καθώς και φυσικών προσώπων και επαγγελματιών. Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν τέσσερα (4) πολυτελή αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, ιδιοκτησίας τους. (EUROKINISSI // ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

Δύο συλλήψεις από την αστυνομία για απόπειρα απάτης πραγματοποιήθηκαν στις Σέρρες. Προσπάθησαν να αποσπάσουν 56.000 ευρώ από 48χρονη.

Πέντε γυναίκες προσπάθησαν να εξαπατήσουν την ίδια μέρα στις Σέρρες δύο άτομα, τα οποία συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Πρόκειται για 45χρονο άνδρα και 39χρονη γυναίκα, βουλγαρικής υπηκοότητας οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, μαζί με συνεργούς τους, εξαπατούσαν τηλεφωνικά ανυποψίαστες γυναίκες.

Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν παριστάνοντας του γιατρούς και συγγενικά πρόσωπα των γυναικών, τα οποία δήθεν έχουν τραυματιστεί σοβαρά και ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, για να υποβληθούν άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Με την παραπάνω μέθοδο ζήτησαν την Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 56.000 ευρώ από 48χρονη στις Σέρρες, όμως εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι την ίδια ημέρα είχαν προσπαθήσει να εξαπατήσουν ακόμη τέσσερις γυναίκες, ηλικίας 60 έως 91 ετών, στις Σέρρες, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών, αλλά και για τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version