Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σέρρες: Στην κάμερα ο αμυντικός εξοπλισμός που στέλνει η Ελλάδα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Σέρρες: Στην κάμερα ο αμυντικός εξοπλισμός που στέλνει η Ελλάδα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το κομβόι πέρασε από το τελωνείο του Προμαχώνα στις Σέρρες και κατευθύνεται στην Πολωνία. Θα καταλήξει στην Ουκρανία, μέσα στις επόμενες μέρες…

Ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη και η Ελλάδα έχει ξεκάθαρη θέση. Κατά της ρωσικής εισβολής, στο πλευρό του ουκρανικού λαού που δοκιμάζεται από τους βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις. Σε αυτό το πλαίσιο και μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε η αποστολή αμυντικού εξοπλισμού, που θα καταλήξει τις επόμενες μέρες στην Ουκρανία.

Το πρωί της Κυριακής μετά σύσκεψη αποφασίστηκε, σε συνεννόηση με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, τους εταίρους στην Ε.Ε. και δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, να αποστείλει η Ελλάδα αμυντικό υλικό. Με τους ηγέτες Ευρωπαϊκών χωρών να πράττουν το ίδιο.

Η κάμερα κατέγραψε μέρος του αμυντικού υλικού το οποίο πέρασε από τα σύνορα του Προμαχώνα στη 01.30 τη νύχτα της Πέμπτης 3 Μαρτίου 2022. Να σημειωθεί ότι το αμυντικό υλικό ταξιδεύει προς Πολωνία, ενώ συνεχώς αποστέλλεται και σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια.

Ενισχύσεις αποστέλλουν οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Σλοβακία, Ολλανδία, Φιλανδία, Γερμανία, Καναδάς, Σουηδία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία, Τσεχία, Νορβηγία, Εσθονία, Βόρεια Μακεδονία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο. Δείτε τις εικόνες του epiloges.tv

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις