Site icon NewsIT

Σέρρες: “Βυθίστηκε” στο πένθος η Πυροσβεστική για τον πυρονόμο που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος

29.09.2018 | 13:50
Σέρρες: “Βυθίστηκε” στο πένθος η Πυροσβεστική για τον πυρονόμο που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Πυροσβεστική, μετά τον άδικο χαμό του Σάββα Σάββαρη στις Σέρρες τι βράδυ της Παρασκευής (28.09.2018) την ώρα του καθήκοντος.

Με ένα “tweet”, η Πυροσβεστική υπηρεσία δηλώνει την θλίψη της, και γνωστοποιεί ότι η κηδεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16:00, στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Λευκώνα Σερρών.

Συλλυπητήριο μήνυμα και από τον αρχηγό της Πυροσβεστικής

Μήνυμα εξέδωσε και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής ο οποίος τονίζει πως “εκπροσωπώντας σύσσωμη την πυροσβεστική οικογένεια, με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετώ τον σπουδαίο και εκλεκτό συνάδελφο Πυρονόμο Σάββαρη Σάββα. Θα τον θυμόμαστε και θα τιμούμε τη μνήμη του για όσα με συνέπεια και αυτοθυσία προσέφερε στην υπηρεσία κατά τη διάρκεια της θητείας του. Στην οικογένεια του και στους οικείους του θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια”.

Πώς έχασε την ζωή του ο πυροσβέστης

Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως όλα συνέβησαν στο Λιμνοχώρι Σερρών. Εκεί όπου ξέσπασε μια φωτιά σε ξερά χόρτα, για την οποία κλήθηκε η Πυροσβεστική.

Οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα έφτασαν στο σημείο και επιχείρησαν για την κατάσβεση. Ένας εξ αυτών ήταν και ο άτυχος πυροσβέστης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άνδρας πάτησε ένα καλώδιο υψηλής τάσης, το οποίο είχε πιθανότατα κοπεί από τους ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως βρήκε ακαριαίο θάνατο, από τα χιλιάδες βολτ που “χτύπησαν” το κορμί του.

Θρηνούν για την απώλεια του συναδέλφου τους οι πυροσβέστες

Λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, στο οποίο ο 44χρονος πυροσβέστης έχασε την ζωή του, το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

“Σήμερα (28.09.2018), τις απογευματινές ώρες, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε καλαμιώνα, έχασε τη ζωή του ο Πυρονόμος Σάββαρης Σάββας, 44 ετών, στην περιοχή Λιμνοχώρι του δήμου Ηράκλειας του νομού Σερρών. Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση”.

Μάλιστα, έγινε σχετική ανάρτηση και στον λογαριασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Twitter.

Δείτε την ανάρτηση

Συλλυπητήρια από το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Αρχιπυροσβέστη .

“Ο τραγικός θάνατος ενός ακόμη πυροσβέστη, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ήρθε να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο όσων έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος. Ο τρόπος, που αυτός επήλθε, καταδεικνύει τη μεγάλη έλλειψη στα μέτρα ασφαλείας, που πρέπει να υπάρχουν κατά την επέμβαση των πυροσβεστών στα επιχειρησιακά συμβάντα” σημειώνει ανακοίνωση του Κόμματος, καταλήγοντας “το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση διερεύνηση των πραγματικών συνθηκών που επέφεραν τον θάνατο του Αρχιπυροσβέστη και την άμεση λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων, για να μην υπάρξει επανάληψη παρόμοιων τραγικών περιστατικών”.

Συλλυπητήρια από Γεροβασίλη και Παπακώστα

H υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη και η υφυπουργός Κατερίνα Σιδηροπούλου – Παπακώστα εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη για τον τραγικό θάνατο εν ώρα καθήκοντος του πυρονόμου Σάββα Σάββαρη και τα συλλυπητήριά τους στους οικείους του.

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version