Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Σίδερα «μασάει» ο… Τεμαχιστής [vid]

Σίδερα «μασάει» ο… Τεμαχιστής [vid]

Έφτασε χθες το λιμάνι του Ηρακλείου με το πλοίο της γραμμής, το μεγαλύτερο μηχάνημα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, στη μάχη της καθαριότητας των πόλεων.

Ο “Τεμαχιστής” προκαλεί δέος με το… όνομα, τις διαστάσεις αλλά και τις δυνατότητές του:

Το νέο μηχάνημα Caterpillar των 9000 κυβικών, με ισχύ 425 ίππων, αρχικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τον ΕΣΔΑΚ, κινείται τόσο σε ρόδες όσο και με ερπύστριες και μπορεί να κάνει μία ντουλάπα… πριονίδι, μέσα σε ένα λεπτό!

“Είναι σημαντική βοήθεια για την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου αλλά και των υπηρεσιών και των υπολοίπων κρητικών πόλεων καθώς το μηχάνημα θα “πηγαίνει” εκεί όπου υπάρχουν ανάγκες” τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ και αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου κ.Χάρης Μαμουλάκης.

Ο “Τεμαχιστής” τοποθετήθηκε για την ώρα στον ΧΥΤΑ των Πέρα Γαλήνων για να μετατρέπει σε σκόνη, ογκώδη αντικείμενα οικιακής χρήσεως, όπως στρώματα, καλώδια, ξύλα διαφόρων μορφών, κλαδεμάτων, υλικών συσκευασίας, επίπλων, αλουμίνιο, ελαστικά κλπ.

Δείτε το βίντεο με τον Τεμαχιστή επί τω έργω:

πηγή: ekriti

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις