Τετάρτη, 1 Μαΐ
20oC Αθήνα

Σητεία: Κακαβιά για ρεκόρ Γκίνες – Η παραγγελία σε ψαράδες για 300 κιλά ψάρια

Σητεία: Κακαβιά για ρεκόρ Γκίνες – Η παραγγελία σε ψαράδες για 300 κιλά ψάρια

Η κακαβιά που θα φτιαχτεί αναμένεται να στρέψει τους προβολείς στη Σητεία και την Κρήτη. Τι είπε ο δήμαρχος της πόλης για το εγχείρημα…

Στο Βιβλίο Γκίνες φιλοδοξεί να μπει αυτό το καλοκαίρι η Σητεία στην Κρήτη, με την κακαβιά που πρόκειται να φτιαχτεί. Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους απηύθυνε μέσω του Ράδιο Κρήτη, ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης και έδωσε ραντεβού στην πλατεία της πόλης για τις 18 Αυγούστου, όπου θα γίνει το εγχείρημα.

Μιλώντας ο δήμαρχος της πόλης είπε ότι έχει κατασκευαστεί ήδη το μαγειρικό σκεύος μέσα στο οποίο θα βράσει η κακαβιά παρουσία διάσημων μαγείρων και κριτών που θα έρθουν από την Αγγλία για τον διαγωνισμό.

Πρόκειται για ένα ανοξείδωτο καζάνι χωρητικότητας 1.600 λίτρων, μέσα στο οποίο θα παρασκευαστούν 800 λίτρα νόστιμης κακαβιάς. Επίσης έχουν παραγγελθεί τα πήλινα σκεύη μέσα στο οποία θα σερβιριστεί το θαλασσινό έδεσμα, τα οποία θα φέρουν και το λογότυπα της εκδήλωσης.

Για την κακαβιά θα χρησιμοποιηθούν 300 κιλά ψάρια διαφόρων ειδών. Γι’ αυτό τον σκοπό έχουν κινητοποιηθεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς προκειμένου να συλλεχθεί η γιγαντιαία ψαριά.

Εκ μέρους του δήμου έχει υποβληθεί το αίτημα στον οργανισμό Guinness World Records και έχουν διεκπεραιωθεί όλα τα γραφειοκρατικά.

Ο κ. Ζερβάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Σητεία θα καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ που κατέχει η Ισπανία με μια κακαβιά 400 κιλών.

Πηγή: ekriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις