Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Σκάβουν στην κοίτη του ποταμού – Αγωνιώδεις έρευνες για την οικογένεια στη Μεσαρά

Σκάβουν στην κοίτη του ποταμού – Αγωνιώδεις έρευνες για την οικογένεια στη Μεσαρά
φωτογραφία από flashnews

Κανένα ίχνος των αγνοουμένων στη Μεσαρά. Πού επικεντρώνονται οι έρευνες των διασωστών.

Μηχανήματα εκσκαφής ιδιωτών, έχουν προστεθεί στις έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων στον ποταμό Γεροπόταμο, στην περιοχή των Μοιρών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, τα μηχανήματα σκάβουν σε συγκεκριμένο σημείο της κοίτης του ποταμού, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, υπάρχει μια λακκούβα βάθους έως και επτά μέτρα, ενώ αναμένεται και γερανός, προκειμένου να διερευνήσει αν στο συγκεκριμένο σημείο, βρίσκεται το όχημα.

φωτογραφία από flashnews

Οι έρευνες συνεχίζονται πυρετωδώς, για περίπου 17 ώρες, δυστυχώς όμως δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος των αγνοουμένων.

Βρέθηκε εξάρτημα του αυτοκινήτου

Νωρίτερα σήμερα, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι διασώστες βρήκαν ένα εξάρτημα αυτοκινήτου στην παραλία του Τυμπακίου. Το εξάρτημα ανήκει σε αυτοκίνητο μάρκας Hyundai το οποίο επιβεβαιώθηκε ότι ανήκει στο ΙΧ της οικογένειας.

Στο σημείο όπου εντοπίστηκε το εύρημα, εντάθηκαν οι έρευνες, ενώ σκάφος του Λιμενικού «χτένιζε» τη θάλασσα στα ανοιχτά αναζητώντας ίχνη των αγνοούμενων.

«Το εξάρτημα που βρέθηκε είναι ο γρύλος του αυτοκινήτου. Το βρήκε στην παραλία του Τυμπακίου ο Γιώργος Φιτσοδασκαλάκης, ένας πολίτης που βοηθούσε στις έρευνες. Το παρέδωσε σε εμένα, το έδωσα στους υπεύθυνους των ερευνών και επιβεβαιώθηκε ότι ανήκει στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι αγνοούμενοι. Μετά από αυτό, οι έρευνες συνεχίζονται. Επικεντρώνονται στην παραλία, όπου σκάφος του Λιμενικού αναζητά ίχνη των αγνοούμενων, αλλά και σε ένα σημείο του ποταμού σε απόσταση 500 μέτρων από το σημείο που έγινε το συμβάν. Εκεί το βάθος των νερών είναι μεγάλο, μπορεί και έξι μέτρα, καθώς έχουν βγει από το ποτάμι υλικά για να χρησιμοποιηθούν για μπάζωμα» λεει στο Newsit.gr ο Γιάννης Φραγκιαδάκης – Διαχειριστής της σελίδας “Δια-SOS-τε τη Μεσαρά”

«Επιπλέον, οι διασώστες έχουν διανύσει την απόσταση από το σημείο του συμβάντος έως τη θάλασσα πάνω από δυο, τρεις φορές και δεν έχουν βρει κάτι. Έχουν “αλωνίσει” τις όχθες του ποταμού. Υπάρχουν και άλλα σημεία όπου το βάθος του νερού είναι μεγάλο, φτάνει στα τρία, τέσσερα μέτρα. Υποθέτουν ότι το αυτοκίνητο έχει νερά στο εσωτερικό του και έχει καθίσει στον πυθμένα. Το θέμα είναι πού βρίσκονται τα άτομα που επέβαιναν σε αυτό» καταλήγει ο Γιάννης Φραγκιαδάκης.

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις