Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Σκιάθος: Αυτή είναι η διαφήμιση του νησιού στο Μετρό του Λονδίνου! “Η ευτυχία είναι εδώ” (Φωτό)

Σκιάθος: Αυτή είναι η διαφήμιση του νησιού στο Μετρό του Λονδίνου! “Η ευτυχία είναι εδώ” (Φωτό)

Κουκουναριές, Λαλάρια και η πόλη της Σκιάθου πρωταγωνιστούν στη νέα διαφημιστική καμπάνια του νησιού, η οποία ξεκίνησε την περασμένη εβδομαδα στους σταθμούς του μετρό του Λονδίνου.

Η καμπάνια έχει στόχο να κάνει τη Σκιάθο πιο αναγνωρίσιμο προορισμό στους Βρετανούς, αλλά και σε εκατομμύρια τουρίστες που περνούν καθημερινά από εκεί και χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο μέσο μαζικής μεταφοράς! “Η ευτυχία είναι εδώ” είναι το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας.

Οι σκέψεις του σεΐχη του Κατάρ

Ένα πολυτελές ξενοδοχείο, αντάξιο όσων διαθέτει σε αρκετά σημεία του κόσμου, θα ήθελε να χτίσει στο αγαπημένο του νησί, στη Σκιάθο, ο σεΐχης του Κατάρ, Hamad Bin Jassim Bin Jabor Al Thani. Ο Αλ Θάνι είναι τακτικός επισκέπτης του νησιού των Βορείων Σποράδων και μίλησε με τα θερμότερα λόγια για αυτό, αλλά και για τυχόν επενδυτικά του σχέδια, στον δήμαρχο Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα, τον οποίο προσκάλεσε και δέχτηκε στην Ντόχα.

«Ήταν μεγάλη τιμή η πρόσκληση αυτή και ένιωσα υπερηφάνεια για τα όσα άκουσα για την Σκιάθο. Ο σεΐχης Αλ Θάνι έρχεται σταθερά, κάθε χρόνο στο νησί και μάλιστα το αποκαλούσε στην συνομιλία μας «το νησί μας», μιλώντας για το φυσικό περιβάλλον και την ασφάλεια που νιώθει ο ίδιος και η οικογένειά του», δήλωσε ο κ. Τζούμας που επέστρεψε την Κυριακή το βράδυ από την Ντόχα. Οι δύο άντρες συζήτησαν για τυχόν μελλοντικές επενδύσεις με τον σεΐχη να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να βρει στο μέλλον μία έκταση και να αναγείρει εκεί τουριστικό συγκρότημα.

Ο δήμαρχος θα επιθυμούσε την δρομολόγηση απευθείας πτήσεων από την Ντόχα προς τη Σκιάθο, κάτι που προς το παρόν δεν φαίνεται εύκολο, καθώς δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά και την αξιοποίηση της μαρίνας του νησιού, που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ. Ο Αλ Θάνι βρέθηκε για πρώτη φορά στη Σκιάθο το 2012 με όλη την οικογένειά του.

Ο Θοδωρής Τζούμας που είχε μόλις αναλάβει τα καθήκοντα του δημάρχου, επικοινώνησε με την πρεσβεία του Κατάρ στην Αθήνα και ζήτησε να συναντήσει τον σεΐχη Χαμάντ Μπιντ Γιασμίν Μπιν Χάμπερ Αλ Θάνι. Στη συνάντηση εκείνη, ο Αλ Θάνι του είπε πως επισκέπτονται κάθε χρόνο αρκετά ελληνικά νησιά, αλλά η Σκιάθος είναι το αγαπημένο του.

Και κάλεσε τον δήμαρχο να τον επισκεφτεί στην Ντόχα για να συζητήσουν θέματα που αφορούν την Σκιάθο και να βρουν τρόπους μεταξύ τους συνεργασίας. «Καλώς ήρθες από το νησί μας», ήταν η υποδοχή του Αλ Θάνι προς τον δήμαρχο που του πρόσφερε ένα λεύκωμα με παλιές φωτογραφίες της Σκιάθου και ένα αντίγραφο από το καράβι της Κερύνειας.

Ευγενικός, προσηνής, με αίσθηση του χιούμορ και πολύ φιλόξενος ο σεΐχης Αλ Θάνι, μίλησε επίσης για την αγάπη του για την τέχνη και με καμάρι αναφέρθηκε σε ένα από τα πιο πρόσφατα αποκτήματά του, τον πίνακα του Πικάσο «Οι Γυναίκες του Αλγερίου». Γύρω από τον πίνακα αυτό, που πουλήθηκε το 2015 από τον οίκο Christie΄s, αντί του ποσού των 179,4 εκατ. δολαρίων, υπήρχε πολύ μυστήριο για τον άνθρωπο που τον απέκτησε, αλλά αργότερα έγινε γνωστό πως ο νέος κάτοχός του είναι ο σεΐχης του Κατάρ.

Πηγή: thenewspaper.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις